Edukativna tribina povodom Dana narcisa


Svi koji su se susreli s bilo kojim oblikom karcinoma – pošasti današnjice – znaju koliko je teško. Život se mijenja iz korijena, i oboljelom, ali i cijeloj obitelji.
Strah, neizvjesnost, iščekivanje, često puta dugotrajno i bolno liječenje. Bezbroj pitanja i brojne nedoumice.

Dio svega što čovjek osjeća u tom trenutku često puta je posljedica neznanja i neinformiranosti.

Na sreću, danas postoje mnoge udruge osnovane upravo s ciljem da pomognu u ovakvim teškim životnim situacijama i pruže informacijsku, psihološku i logističku pomoć oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima.

Već sam osjećaj da nisi sam u svemu teškom što ti se događa, da netko brine i bezuvjetno pomaže, dio je puta ka ozdravljenju. Nove spoznaje, iskustva onih koji su se borili i izborili, koji su preživjeli, dokaz su kako je moguće. Nade ima, ima i načina.
Prihvatiti situaciju u kojoj se nađeš, dopustiti da te informiraju stručne osobe i slijediti dane savjete najbolji je početak.
Često puta do teških situacija ne treba ni doći, ako djelujemo pravovremeno. Prevencija je izuzetno bitna za svakog pojedinca.

Upravo o preventivnom djelovanju govorit će stručnjaci na druženju povodom Dana narcisa koje će se održati u četvrtak, 21. ožujka u hotelu Panonija u Sisku.
Organizator druženja s edukacijskom i preventivnom svrhom je Sisačko – moslavačka županija.