Pozitivne i lijepe vijesti stižu nam iz Donje Posavine, iz mjesta Kratečko gdje je jedna mlada obitelji pronašla svoj dom i kreće u poslovne uspjehe.

Baš jučer je Kratečko proslavilo blagdan svog zaštitnika, sv. Roka. To je prigoda u kojoj se okupljaju svi mještani ali i oni koji su iselili iz Donje Posavine da posjete svoju obitelj.

Mlada obitelj Grgić iz Vinkovaca svoj je dom prije par mjeseci pronašla u sisačkoj Donjoj Posavini. I nije se slučajno doselila ovdje. Zbog bogate prirodne raznolikosti, povoljne klime, blizine Zagreba i svih bitnih sadržaja,  proizvodnju meda, odnosno svoj OPG odlučili su razvijati upravo u Kratečku.

Seosko imanje na koje su doselili, sastoji se od dva starinska stambena objekta, gospodarskih zgrada, okućnice i voćnjaka. U nastavku se proteže oranica koja vodi u Park prirode Lonjsko polje.

Spoj starinske tradicijske gradnje, čisti zrak, netaknuta priroda i biološka raznolikost, dodatne su čari koje ovom kraju daju neprocjenjivu vrijednost.

Mladu obitelj čine supružnici Ivan i Rahela Grgić te njihov maleni sin. Za svoj rad i trud u okviru obiteljskog OPG-a višestruko su nagrađivani o čemu svjedoče brojna priznanja i medalje.

Ova zanimljiva mlada obitelj koja je za svoj dom izabrala upravo našu sisačku Posavinu, vijest je koja zaslužuje našu naslovnicu.

Mladu obitelj jučer je nakon sv. mise posjetio i zamjenik župana, mladi Ivan Celjak koji im je zaželio dobrodošlicu i tom prilikom istaknuo: “Neki će reći da je ovo “mala priča malih ljudi“, ali upravo “mali ljudi” čine veliku i jaku Hrvatsku.

Upravo Sisačko-moslavačka županija kroz projekt Kupujmo lokalno, podržava mlade obitelji i razvoj njihovih OPG-a da svoje proizvode imaju gdje predstaviti i prodavati. Veliku košaru punu proizvoda OPG-a s područja Sisačko-moslavačke županije, dobili su od dožupana Celjaka na poklon.

Redakciju portala Siscia.hr veseli pozitivna priča o obitelji koja želi živjeti u Posavini i razvijati vlastiti posao i od toga živjeti.

Kako doznajemo, osim ove obitelji, prije par godina u Čigoć, Europsko selo roda, stigla je i obitelj Trivunović iz Pule. I oni su svoj dom, u potrazi za čistom prirodom i razvojem pčelarstva, zamijenili životom na selu u sisačkoj Posavini.

Razvojem malih OPG-a, zasnivanjem obitelji i trudom i upornošću, razvija se pozitivna slika života na selu.

Domaći će reći da se na selu, a najviše u Kratečku, oduvijek organiziraju najbolje fešte, a upravo je sinoć na takvoj u sklopu proslave sv. Roka, još jedna mlada buduća obitelj plijenila pažnju posjetitelja. Naime, jedan mladić zaprosio je pred svima svoju djevojku 😍💏💍

Radi se o mladom paru Olujić – Posavec iz Posavine, koji će zasigurno Posavinu i dalje izabrati za svoj dom.

E to je budućnost hrvatskog sela, volimo pozitivne priče i radujemo se kad nam pišete o njima!