Danas, 10.srpnja 2019., u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Sisku svečano su dodijeljeni ugovori iz programa javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za koje je ukupno izdvojeno 2 400 000 tisuća kuna, što je 600 000 kn više nego prošle godine. Na javni poziv za potrebe u kulturi se javilo 168 prijavitelja. Odobreno je 268 projekata u 4 kategorije (jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i druge pravne i fizičke osobe, za udruge i druge organizacije civilnog društva, za crkve i vjerske zajednice izdvojena su sredstva za sanaciju i očuvanje 14 crkava katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti te za rad Zajednice udruga u kulturi Sisačko-moslavačke županije. )
Kroz navedena sredstva financira se zaštita i očuvanje arheološke baštine, manifestacije udruga u kulturi, likovnih djelatnosti, kazališne, muzejsko-galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno-multimedijalne djelatnosti te izgradnja, održavanje i opremanje u području kulture.

Nakon dodjele ugovora, župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić rekao je kako je siguran da će sva dodijeljena sredstva biti iskorištena sukladno navedenim projektnim aktivnostima, na najbolji mogući način.

Župan je zahvalio svima na trudu i radu te promicanju prihvatljivih vrijednosti na području kulture. Pohvalio je jako dobru suradnju istaknuvši želju da bude još i bolja u budućnosti.

U ime svih potpisnika ( predstavnika udruga civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, vjerskih zajednica, pojedinaca) Sisačko – moslavačkoj županiji je zahvalio vlč. Robert Jakica zahvalivši županu Ivi Žiniću i Sisačko – moslavačkoj županiji na tome što su prepoznali potrebe, kako vjerskih zajednica tako i predstavnika civilnog društva.

Foto: smž