Danas je Svjetski dan hrane. Obilježen je u Strukovnoj školi Sisak na malo drugačiji način nego do sada. 

Učenici Strukovne škole Sisak nisu pozivali na druženje i kušanje finih kolačića kao prijašnjih godina. Zbog posebnih okolnosti koje su zahvatile cijeli svijet i odgovornog ponašanja te kako bi što duže pohađali nastavu u školi, napravili su malu izložbu radova.

Proteklih dana vrijedno su sakupljali i sušili lišće koje je jesen obojala kako samo ona zna. Donosili su svatko ponešto. Domaće jabuke, kruške, grožđe, smokve, našlo se tu i povrća poput krumpira, luka, ljutih papričica. Vrijedno su izrađivali jesenske cvjetne aranžmane, punili košarice voćem i povrćem. Izradili su i prigodni plakat, gdje su povezali kontinent i Mediteran. Radove su izradili učenici koji se školuju u zanimanju pomoćni cvjećar.

Vjeruju da su do sad naučeno opravdali svojim radovima. Radovali su se kako će izložbu napraviti ove jeseni u novoj školi, no to i dalje ostaje samo želja i nada. Možda će slijedeća godina donijeti više mogućnosti druženja i veselja.

Možda će učenici napraviti izložbu u novoj školi, a možda, kako kažu stihovi s plakata, bi trebalo slušati zemlju kako diše. Slušati kako raste trava, slušati kako pod stopama našim skrivena snaga u sjemenci spava.

Izvor: Sanjica Ladešić