Crveni križ dostavlja lijekove i medicinskie proizvode oboljelima od kroničnih bolesti i teško pokretnim osobama


Cilj projekta „Pozovi za zdravlje – izdavanje lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji i teško pokretnim osobama“ je osigurati kontinuitet opskrbe lijekovima i ljekarničkog savjeta svima pogođenima ovom epidemijom na stručan, siguran i zakonit način, kao i spriječiti kršenja propisanih mjera, ograničenja kretanja i pomoći oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji i teško pokretnim osobama.

Projekt će se provoditi telefonski na način da će gore navedene osobe biti spojene s pozivnim centrom Hrvatske ljekarničke komore kako bi im se pružio odgovarajući ljekarnički savjet i organiziralo izdavanje lijekova u njihovom domu od strane ljekarnika-volontera.

Usmjereni smo na izdavanje lijekova pacijentima kojima je dodijeljena mjera izolacije ili samoizolacije, nemoćnim i nepokretnim osobama koje su u mreži socijalnih službi te transplantiranim, onkološkim i drugim imunokompromitiranim pacijentima kojima je važno da ne izlaze iz svojih domova u uvjetima epidemije.

U projektu će za Hrvatski Crveni križ volontirati magistri farmacije s odobrenjem za samostalni rad (licencom) u trajanju od 4 ili 8 sati dnevno (ovisno o dostupnosti).

Hrvatska ljekarnička komora je kratkom vremenu zaprimila prijave 120 ljekarnika-volontera koji će na području cijele Republike Hrvatske pružati uslugu izdavanja lijeka u domu naših pacijenata.

Nazovite nas na 0800 1188

Podsjetnik

Hrvatski Crveni križ i Hrvatska ljekarnička komora pokreću iProjekt „Pozovi za zdravlje – izdavanje lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji i teško pokretnim osobama“.

Vrijeme u kojem trenutno živimo i radimo predstavlja veliki izazov, kako na profesionalnoj tako i na ljudskoj razini.

Hrvatski zdravstveni sustav, a pogotovo ljekarnici kao zdravstveni radnici, u danima iza nas pokazali su visoku razinu spremnosti, požrtvovnosti i moralnog integriteta u naporima da osiguraju dostupnost lijekova, medicinskih proizvoda i ljekarničkog savjeta svim građanima naše zemlje čime je poslana jasna poruka o nezaobilaznoj ulozi ljekarnika za funkcioniranje zdravstvenog sustava.