Božić i novogodišnji praznici približavaju se velikom brzinom te sve više razmišljamo o božićnim poklonima.

Ne biste vjerovali, ali neka istraživanja su pokazala kako mnogi ljudi o božićnim poklonima počinju razmišljati već u lipnju, dok se kraj listopada smatra nekim rokom na koji računa 90 posto trgovačkih lanaca za početak božićnog šopinga.

Anketama iz prošle godine, utvrđeno je kako 70 posto osoba koje su kupovale božićne poklone, prvi su kupile u listopadu. I ove godine se predviđa kako će se također slijediti ovaj trend, posebno jer je zbog COVID-a usporena dostava, a pojačana potražnja putem online prodaje i digitalnih kanala.

Ova godina promijenila je naše navike, pa tako i božićna očekivanja. S jedne strane želimo olakšati život, pa su popularni visoko tehnološki pokloni i pomagala koji nam naglašavaju da ipak živimo u 21. stoljeću, a s druge strane svjesni smo da živimo u 21. stoljeću te da više nemamo vremena za svoje najbliže, pa su na cijeni rukotvorevine i pokloni na kojima se vidi da je netko nešto napravio za nas.

Ovo su neki od naših prijedloga:
1. Najnovije izdanje omiljenog autora knjige
2. Simpatični pokloni za rješavanje stresa
3. Tehnološki pokloni
4. Lampa za čitanje
5. Jastuk za popodnevni odmor
6. Osobni dnevnik
7. Rokovnik.
8. Poklon bon u lokalnom dućanu
9. Domaći božićni kolači

Ako ništa od ovoga ne pronađete ili niste u mogućnosti kupiti, ne zaboravite da je najveći pokon koji se ne može kupiti niti u jednoj trgovini – zdravlje i obitelj. Oni su nešto najvrijednije i najposebnije što možete imati.

Izvor: F. I.