Početkom drugog polugodišta, točnije od 9. siječnja sljedeće godine učenicima osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj osigurana je besplatna prehrana u školi koja će se financirati iz državnog proračuna temeljem nedavno donesene Odluke Vlade RH o financiranju školske kuhinje.

U Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je osnivač 22 osnovne škole, besplatan obrok jednom dnevno bit će osiguran za 4.982 učenika za što će iz državnog proračuna u drugom polugodištu ove školske godine biti izdvojen iznos od oko 6 milijuna kuna.

Inače, u Sisačko-moslavačkoj županiji već šestu godinu za redom osiguravaju se besplatni obroci za djecu u riziku od siromaštva, a u ovoj školskoj godini je 976 učenika koji imaju besplatnu prehranu zahvaljujući EU projektu „Idemo na obrok“. Taj se projekt nastavlja i dalje te će, ako uzmemo u obzir brojku od 4.982 učenika koji su obuhvaćeni nedavnom Odlukom Vlade RH, u Sisačko-moslavačkoj županiji 5.958 učenika imati besplatnu prehranu u osnovnim školama.

Osim toga, putem projekta „Školska shema“, osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, za 7.378 učenika, dostavljaju se voće i povrće te mlijeko i mliječni proizvodi.