Radost proslave Božića započela je svečanim misnim slavljima u svim crkvama diljem svijeta pa tako i u našoj domovini, ali i gradu Sisku i okolici.
Tihu i svetu noć – proslavu Isusovog rođendana, uveličali su brojni prikazi živih jaslica, s ciljem da se što vjernije dočara i vjernicima približi taj poseban događaj.
I odrasli, ali i djeca, prikazali su prizore Isusova rođenja na različite načine, živim jaslicama ispred crkava, scenskim prikazima ili slikama.
Tako je bilo protekle noći u Budaševu. Na samom početku polnoćke, prikaz rođenja Spasitelja svijeta izveli su najmlađi župljani župe bl. Alojzija Stepinca.
Uz poruke čitača i zvijezde repatice, djeca su uprizorila slike ovog čudesnog događaja za sve župljane koji su ispunili crkvu u Budaševu.
U prikaz u slikama bilo je uključeno šesnaestero djece koja su marljivo pripremala prikaz uz pomoć i potporu župnih animatora, voditeljice dramsko – scenske skupine Budaševo i veliki angažman svojih roditelja, koji uvijek srčano podržavaju ovakve aktivnosti u župi.
Svojom izvedbom djeca su ponoćno slavlje učinila još svečanijim i tako dala svoj doprinos kao dar Isusu za rođendan!!

Izvor: Ljiljana Slunjski
Foto: Danijela Malović Rom, Renata Brkašić