U subotu, 1.5.2021. u organizaciji obitelji i prijatelja pokojnog Krešimira Brajdića-hrvatskog dragovoljca te članova ŠRU „Vidra“ Budaševo i UHDDR Budaševo održan je 3. Memorijalni turnir „Krešimir Brajdić“ u lovu ribe udicom na plovak.

Ove godine ribolovno natjecanje se održalo na ribnjaku u Kletištu kod Kutine u spomen na prerano preminulog hrvatskog dragovoljaca Krešimira Brajdića.

Prisjetimo se, Krešimir Brajdić je prije trinaest godina preminuo u tridesetpetoj godini života od posljedica teškog ranjavanja 1991. u Komarevu.
Kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca domovinskog rata priključio se od prvog dana u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku. Kao istinski domoljub hrabro sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu.
Teško je ranjen u Komarevu i sa teškim posljedicama ranjavanja isto tako hrabro se borio godinama, ali je nažalost prerano preminuo.

Turnir je pokrenuo brat Toni Brajdić prije četiri godine, na desetu godišnjicu smrti hrvatskog dragovoljca Krešimira Brajdića.
U dogovoru sa ŠRU Vidra Budaševo i UHDDR Budaševo dogovoreno je da se svake godine održi ovo natjecanje u spomen na Krešimira.
Nažalost, prošle godine zbog pandemije korona virusa natjecanje nije održano, ali ove godine je održano uz pridržavanje potrebnih epidemioloških mjera i manji broj sudionika.

Dan prije natjecanja, u petak, 30.5.2021. obitelj i prijatelji te predstavnici ŠRU Vidra Budaševo i UHDDR Budaševo okupili su se i odali počast Krešimiru Brajdiću paljenjem lampiona, polaganjem cvijeća i molitvom na grobu na gradskom groblju Viktorovac.
Na vrhunski organiziranom natjecanju nakon službenog vaganja ulova i obrade rezultata proglašeni su najbolji pojedinci i ekipe, podijeljene medalje za najbolje po sektorima, medalje i pehari ukupno ekipno i pojedinačno, kao i posebne medalje uspomene za goste.

Pojedinačno su ostvareni slijedeći rezultati:

1. mjesto Nikola Pavlenić
2. mjesto Milan Rom
3. mjesto Igor Marčec

Ekipno su ostvareni slijedeći rezultati:
1. mjesto ŠRU „VIDRA“ BUDAŠEVO
2. mjesto ANDONA
3. mjesto VETERANI
4. mjesto UHDDR T.O. BUDAŠEVO

I ove godine, obitelj i prijatelji te svi koji nose pokojnog Krešimira u srcu, odali su mu dužnu počast!
Tako on i na ovaj način ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih, obitelji, prijatelja, hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“ kao i ribiča ŠRU „Vidra“ koji će se ponovno okupiti u spomen na njega i iduće godine na 4. Memorijalnom ribolovnom turniru.