Misnim slavljem i prigodnim programom u Budaševu je obilježen 18.studeni, Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.
Nakon svete mise, u organizaciji Udruge za brigu o djeci i mladima “Radost” Budaševo održan je glazbeno-meditativni program.

Udruga “Radost” je kroz literarni natječaj na temu “Vukovar” pozvala djecu i mlade da iznesu svoja razmišljanja, dojmove i osjećaje o herojskom gradu Vukovaru.
Svi pristigli radovi pročitani su tijekom svečanog programa.
U glazbenom dijelu sudjelovali su mladi Budaševčani: Dječji zbor “Viktori”, glazbenici Katarina i Ivan Tominac te Korina Petra Čondić.

Na natječaj posvećen Vukovaru kroz likovni rad uključila se i učenica Tonka Balen te na taj način obogatila ovo zajedništvo u molitvi i mislima na Grad Heroj.

„Po prvi puta je organiziran natječaj na temu Vukovara i bilo je doista dirljivo slušati našu budaševsku djecu kako iskrenim dječjim rječnikom pišu i progovaraju o onome što se događalo u našoj domovini Hrvatskoj puno prije njihova rođenja. Ovom aktivnošću Udruga je pokazala kako nastoji promicati i u mlade naraštaje usaditi snažan osjećaj domoljublja i rodoljublja, ali i učiti djecu da već odmalena spoznaju razliku između dobra i zla u svijetu“, rekla je Ljiljana Slunjski, predsjednica Udruge.
Na kraju programa, ispred crkve u Budaševu održana je molitva i paljenje svijeća za sve poginule branitelje. Osim djece i mladih, u nju su se uključili i predstavnici mjesnih udruga.

“Župa Budasevo se unazad tri godine misnim slavljem i prigodnim programom uključila u obilježavanje Dana sjećanja na Žrtvu Vukovara.
Svake godine u prigodnom glazbeno-meditativnom programu, kroz tekstove ratnog reportera i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića povezani smo u molitvi i mislima s hrabrim ljudima herojskog grada.
Nastavljamo i dalje u tom smjeru primjerom pokazujući djeci i mladima kako se voli dom i domovina”, rekao je inicijator ovog događanja i tajnik Udruge „Radost“ Siniša Medarić.