U 79. godini preminuo je dugogodišnji novinar, urednik i publicist Vladimir Pajtlar. Rođen je 11.lipnja 1942. godine u Dvoru na Uni. Osnovnu školu započeo je u Zrinskim Brđanima, nastavio u Dvoru na Uni, a završio u Sisku. Nastavlja školovanje u sisačkoj Gimnaziji.

Nakon završene srednje škole zapošljava se u lokalnom tjedniku Jedinstvo 1. rujna 1961. godine. Cijeli radni vijek proveo je u informativnoj kući Jedinstvo i Radio Sisak. Počeo je kao novinar, zatim je bio tehnički urednik novinar i drugih izdanja matične kuće, glavni urednik Radio Siska i Jedinstva, zamjenik direktora, a potom i direktor.

Kao honorarni dopisnik radio je za Radio Zagreb, zagrebački Vjesnik, beogradske Večernje novosti, ljubljansko Delo i niz drugih medija. Tijekom profesionalne novinarske karijere boravio je u mnogim svjetskim metropolama, a s tih putovanja pisao reportaže. Godinama je bio u upravnim tijelima strukovnog Udruženja lokalnih sredstava informiranja.

Do sada je objavio nekoliko publikacija i knjiga. To su „Park prirode Lonjsko polje“, „Ljepote Lonjskog polja“, „Povijest ljekarništva u Sisku“, „Ribolov Posavine, Pokuplja i Pounja“, „Bijela lađa kroz povijest“ i druge.

Zanimala ga je i tehnika, osobito radioamaterstvo. U dva navrata bio je predsjednik Radiokluba Sisak. Dobitnik je plakete za 25 godina članstva u Hrvatskom novinarskom društvu, medalje Oluja i više drugih novinarskih priznanja i nagrada. Dobitnik je Nagrade za životno djelo Grada Siska 2016.godine. Bio je član Hrvatskog novinarskog društva od 1.siječnja 1963.godine.