U Budaševu aktivno djeluje Udruga za brigu o djeci i mladim „Radost“  koja okupljanja djecu i mlade pružajući im kvalitetne sadržaje s ciljem uključivanja u život mjesne sredine.

Tako je bilo i u utorak 15.rujna 2020. godine na 1.Marijanskom koncertu kojim je Udruga dala svoj doprinos  obilježavanju župnog blagdana Gospe Žalosne i Godišnjice proslave župne crkve – Posvetilo.

Nakon Euharistijskog slavlja u župnoj crkvi priređen je mali koncert pod nazivom „Evo nas pred Tobom Marijo“.  Djeca i mladi predstavili su se župljanima i dragim gostima s najljepšim Marijanskim pjesmama i tako obogatili blagdan Žalosne Gospe i Posvetila.

Bogatstvo svojih talenata prebirući prstima po žicama i tipkama svojih instrumenata pokazali su izvođači:  Korina Petra Čondić, Matej Perković , Ana Pernar , Matija Smernić, Katarina Smernić , Katarina Tominac i Ivan Tominc. Početak je to lijepe suradnje djece i mladih u otkrivanju i razvijanju njihovih talenata na što su članovi Udruge, ali i svi župljani jako posebni, osobito kao jedna mala sredina.

Organizaciju ovog posebno uspješnog i svečanog koncerta ispred Udruge „Radost“ potpisuje tajnik Udruge Siniša Medarić.
Posebno lijepi zvuci glazbala ispunili su prostor župne crkve na radost i ponos svih okupljenih. Čestitke organizatorima i izvođačima.

Izvor: Župa bl. Alojzija Stepinca Budaševo