Povodom prve godišnjice osnutka Društvo za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine Etno Siscia održati će 25. svibnja 2019. u 19,30 sati slavljenički koncert naziva „ETNO LICITAR“. Koncert će se održati u Domu Ina Rafinerije Nafte Sisak.
Osnivanje Društva potaknuli su brojni ljubitelji tradicije, zavičaja i njegovanja nacionalnog identiteta koji su već dugi niz godina, pa i desetljeća, aktivni sudionici folklornog amaterizma grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

U samo godinu dana djelovanja Etno Siscia je sudjelovala na više manifestacija u širem sisačkom okruženju. Ozbiljan rad i pristup na tim nastupima nisu prošli nezapaženo te su sljedom toga, svega par mjeseci od osnivanja, imali čast nastupati na snimanju glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radiotelevizije “Lijepom našom” u Glini.

Nastup tamburaškog orkestra na županijskoj smotri Sisačko – moslavačke županije, u rujnu 2018. godine, pod vodstvom Davora Bakarića, ocjenjen je odlično te je orkestar Etno Siscie izabran za predstavnika Sisačko-moslavačke županije na 25. susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu.
Na toj državnoj smotri održanoj u studenom 2018. tamburaški orkestar potvrđuje svoju izvrsnost osvajanjem drugog mjesta u kategoriji folklornih orkestara.

Folklorna sekcija je 17.05. 2019. na smotri koreografiranog folklora Sisačko-moslavačke županije u Novskoj, pod vodstvom Hrvoja Grabića, izabrana da predstavlja županiju na državnoj smotri kasnije ove godine.
Pod vodstvom Lovre Zadrovića, ujedno i umjetničkog voditelja, u društvu je aktivna i vokalna sekcija.
Osim spomenutih voditelja, tim Etno Siscie čine i garderobijerka Jelena Kostrić, tajnik Milan Žugaj te predsjednica Društva Maja Gavran.
Uz domaćine, na koncertu će sudjelovati KUD Salona iz Solina. Gosti će svojim izvedbama uveličati ovaj slavljenički folklorni koncert.

Izvor: Milan Žugaj