22.3.2020.: Izvješće Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije – 4 pozitivna na korona virus


Na današnji dan imamo 4 pacijenta čije laboratorijske pretrage na novi koronavirus su pozitivne.

Navedeni pacijenti su dobrog zdravstvenog stanjai po negativizaciji nalaza bit će pušteni kući. Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija. Molimo ih da se pridržavaju svih propisanih mjera i da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju.

Neka nipošto ne posjećuju svoje bližnje u domovima umirovljenika. Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

I DALJE, ZA SVE STANOVNIKE ZABRANJUJE SEZADRŽAVANJE NA JAVNIM MJESTIMA.PROVEDBU NAVEDENOG KONTROLIRATĆE DJELATNICI POLICIJE, HGSS-a,VATROGASACA I OSTALIH SLUŽBI TE NAVEDENO ĆE BITISANKCIONIRANOOD STRANE NADLEŽNIH TIJELA.

.

Roman Rosavec: Načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.

 

S poštovanjem,

Načelnik Stožera civilnog stožera Sisačko-moslavačke županijedoc.
dr. sc. Roman Rosavec v.r.