U subotu14. prosinca 2019. u Budaševu je održana božićna radionica u organizaciji Udruge za brigu i djeci i mladima “Radost” iz Budaševa.
Tijekom radionice koja je održana u prostoru pastoralnog centra župne crkve bl. Alojzija Stepinca, djeca i odrasli izrađivali su ukrase za božićna drvca koja će biti postavljena u crkvi i ispred nje tijekom idućeg tjedna.
Skupina u koju su bila uključena djeca ukrašavala je stiroporne kuglice salvetama čipkastog motiva te ih obljepljivala smjesom ljepila i griza, a taj dio radionice vodio je član Udruge Siniša Medarić.

Odrasli su izrađivali kuglice od vrećica i papira te ih omatali u sjajne papire te dobili ukrase nalik bombonima. Skupinu odraslih vodila je Renata Brkašić.
Po završetku radionice, djeca i odrasli predvođeni župnikom Krešimirom Bulićem, okupili su se oko adventskog vijenca ispred crkve te nakon kraće molitve upalili treću svijeću na njemu.

„Nastojimo biti aktivno uključeni u život mjesta i župe čiji smo članovi. Izradili smo nakit i planiramo okititi drvca ispred crkve idući vikend. Drugi dio radionice održat ćemo idući petak. Tada ćemo izrađivati nakit kojim ćemo okititi drvce na otvorenom, ispred prostorija nogometnog kluba te tako dati doprinos u pripremi druge po redu Dječje nove godine u Budaševu.
Danas su također izrađene i kulise potrebne za igrokaz „Božićni zvončić traži sreću“. Na tome zahvaljujemo Renati Dobrić koja ih je osmislila. Igrokaz će naša djeca izvesti iduću subotu kao gosti na božićnom koncertu Plesne udruge Star dance, ovdje u Budaševu. Aktivnosti je doista puno.“ – rekla je predsjednica Udruge Ljiljana Slunjski ujedno zahvalivši svima koji su izdvojili vrijeme i odazvali se pozivu na radionicu.