Sisačko-moslavačka županija se ove godine u mjesecu listopadu aktivno uključila u aktivnosti umjerene na povećanje svijesti i važnosti prevencije tzv. ženskih karcinoma – dojke, endometrija, jajnika i vrata maternice.

Do 31. listopada uz mogućnost produljenja, u organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” Sisak, održat će se preventivni pregledi u sklopu prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti žena. Organizirano je besplatno uzimanje PAPA testova, testiranje na HPV i besplatni ultrazvučni pregledi dojki. Navedena testiranja su organizirana na Službi za ginekologiju i porodništvo i na Odjelu za radiologiju.

Preventivni pregledi organizirani su za sve žene Sisačko-moslavačke županije te će iste samo uz najavu na broj 091/218-3955 (za ultrazvučni pregled) i 553-248 (za PAPA i HPV testiranje) moći besplatno obaviti.

“Na žalost, žene su danas između ostalog toliko opterećene problemima svakodnevice vezanim za posao i skrb o kućanstvu, a najčešće sebe stavljaju na drugo mjesto te najmanje brinu o svome zdravlju. Zato smo se uključili i na ovaj način pokušavamo povećati svijest o važnosti prevencije i omogućiti svim ženama na području Sisačko-moslavačke županije da besplatno obavljanje ultrazvučni pregleda dojki, testiranje na HPV i uzimanje uzoraka za PAPA test. Pružimo potporu jedne drugima, potaknite žene u svojoj okolini da dođu na pregled i tako već danas možda spase nekome život.”, izjavila je Sanja Mioković, mag.polit. iz Ureda župana.