Velik dio aktivnosti uprave Sisačko-moslavačke županije usmjeren je na olakšavanje života i povećanje razine kvalitete usluga koje županijske ustanove pružaju osobama starije životne dobi.
I stoga je, u samo dvije godine mandata, županijska uprava, na čelu sa županom Ivanom Celjakom, realizirala čitav niz projekata.
Kutina, nakon desetljeća čekanja na ustanovu u javnom vlasništvu, dobiva Dom za starije osobe, ispostavu Doma u Sisku. Potpuno su novouređeni domovi u Glini i Sisku, kupljene 2 zgrade u kojima će također biti prošireni kapaciteti domova za starije u Petrinji i Sisku.
U tijeku je realizacija jedinstvenog projekta u Hrvatskoj, izgradnja modernih naselja, koja će postati depandanse za umirovljenike.
Ono što predstavlja osnovni karakter obnove u Sisačko-moslavačkoj županiji je uvijek prisutna dodana vrijednost i poboljšanje kvalitete. Župan Celjak naglašava: „Mi se u obnovi nikad nećemo zadovoljiti povratkom na stanje kakvo je bilo prije potresa. Svaka obnova znači i dodatnu izgradnju, novi sadržaj koji diže kvalitetu i poboljšava uvjete korištenja.“
Tako Dom u Sisku ima moderno opremljen odjel za fizikalnu terapiju, u Novskoj djeluje novi Dnevni centar, domovi u SMŽ provode uslugu dnevnog boravka, umirovljenicima izvan domova osigurana je dostava hrane.
Veliku pozornost Županija pridaje i podizanju kvalitete zdravstvene skrbi, obnovljene zgrade zdravstvenih objekata opremaju se vrhunskom, najsuvremenijom medicinskom opremom, jednako kao i novi objekti bolnica i ambulanti Doma zdravlja, gdje se inzistira na ravnomjernom rasporedu i dostupnosti usluge i u rubnim, udaljenim, a rijetko naseljenim, uglavnom starijim stanovništvom, dijelovima Sisačko-moslavačke županije.

Župan Ivan Celjak se, tijekom obilaska Topuskog, susreo i s korisnicima Doma za starije osobe Glina, koji su, nakon potresa zbrinuti u hotelu Lječilišta Topusko, a čiji je dom pred završetkom radova sanacije i poboljšanja kapaciteta i ponude.
Župan im je tako, u izravnom kontaktu, mogao čestitati Međunarodni dan starijih osoba, ali i upoznati ih s brojnim projektima koje Županija provodi kako bi im omogućila dostojanstven i ugodan život.

Potreba za društvenim životom ne prestaje nikad, pa naravno da se to odnosi i na naše starije sugrađane, kaže župan Celjak, stoga Županija financira udruge umirovljenika i pomaže im u različitim aktivnostima, poput sportskih susreta, izleta i drugih oblika druženja.
Župan Celjak je i u ovoj prigodi iskazao posebno poštovanje koje osjeća prema starijim sugrađanima: „Od njih, prije svega učimo, oni su nam uzor i neiscrpna snaga na našem putu.
Savjeti, briga, skrb koju su nam pružali tijekom života i veliki doprinos društvu posebice prema mlađim generacijama, zalog su budućnosti koju mi sada gradimo, budućnosti kojoj su upravo naši stariji ispisali temelje,“ rekao je Celjak, te još jednom uputio iskrenu i toplu čestitku sugrađanima zlatne dobi za Međunarodni dan starijih osoba.
Korisnike Doma za starije osobe Glina, privremeno smještene u Topuskom, obradovala su i djeca Dječjeg vrtića Topusko, koja su izradila i donijela čestitke za njihov dan.