Ukoliko želite pojesti lagani ljetni kolač, evo recepta za vas. Ukusan, jednostavan za pripremu i brzo gotov!

200 grama šećera
1 litra mlijeka
1 kiselo vrhnje (180gr)
3 pudinga od vanilije
200 grama maslaca
400 grama petit keksa
4 banane (800 grama)
200 ml slatkog vrhnja

Priprema:U posudu dodati šećer te 1.5 dl hladnog mlijeka kojeg ste odvojili od 1 litre mlijeka
U šećer sa mlijekom dodati 3 pudinga od vanilije i dobro promiješati. Preostalo mlijeko zakuhati pa dodati pomiješane pudinge sa šećerom. Kuhati minutu uz konstantno miješanje pa maknuti sa vatre. Odmah u vruće dodati maslac i dobro promiješati da se maslac otopi i sve poveže u kremu. Sada dodati kiselo vrhnje(180gr).

Ponovo dobro promiješati pa dodati kekse. Mogu bilo koji keksi sa maslacem, petit, plazma i slično. Kekse je dovoljno “nadrobiti” potrgati među prstima i dodati u kremu pa dobro promiješati. Na lim premazan sa malo maslaca dodati polovicu dobivene smjese, izravnati pa preko poslagati banane. Možete banane premazati s kistom i malo soka limuna, na taj način će sporije potamniti. Preko banana rasporediti preostalu polovicu smjese i ponovo poravnati

Ohladiti barem 2 sata u hladnjaku. Napraviti šlag u koji možete dodati i veliki žlicu šećera u prahu. Šlag rasporediti preko kolača i poravnati. Ne morate posipati s ničim, ali možete s grubo sjeckanim lješnjacima koje ste prethodno kratko ispekli u pećnici i oljuštili. Može s orasima, ribanom čokoladom, šarenim mrvicama i slično. I najjednostavniji kolač na svijetu je spreman za posluživanje.

Izvor: recepti.com
Foto: youtube