„Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati.”

Uh, čini nam se kako smo ovaj mali članak počeli jednim o najinspirativnijih dijelova Deklaracije o pravima djeteta, a u rečenicama koje slijede iščitati ćete i zašto je to tako i kome smo ih namijenili.
Još ne tako davne 2014. godine u našem gradu osnovan je jedan klub, prije poznat kao Vrbina, a još poznatiji kao Ina, sada s novim imenom- Ženski rukometni klub Sisak.

I ništa ovdje ne bi bilo neobično ili neuobičajeno, kada ista ekipa ovog kluba ne bi u iznimno kratkom vremenu ostvarila brojne uspjehe na hrvatskoj, ali i međunarodnoj sceni. Trenutno klub broji stotinjak igračica u 5 dobnih kategorija. Seniorska ekipa zauzela je odlično treće mjesto u konkurenciji od 12 ekipa. Želimo naglasiti kako za seniorke nastupaju mlade igračice rođene 2003. i 2002. godine i vjerujemo da će se za njih tek čuti. Mlađe kadetkinje istoimenog kluba, plasirale su se na državnu završnicu prvenstva Hrvatske, gdje su zauzele 8.mjesto i uz to proglašene Fair play ekipom u konkurenciji od 53 ekipe. I neki će reći, ovo je dobar rezultat.. ali…Kako ne bi bilo toga „ali“ , izdvojit ćemo izvanredan rezultat ovih mladih djevojaka na turniru u Srbiji, gdje su osvojile prvo mjesto u konkurenciji 180 ekipa. Ekipu koju čine igračice 2006/2007 godište nalaze se među 10 najboljih, a njihove vršnjakinje samo godinu, odnosno 2 starije, u sljedećoj sezoni prvi puta će se okušati u velikom rukometu.

Kako ovaj kraj priče ne bi govorio samo o „velikim igračicama“, moramo spomenuti i one koje tek uče svoje prve rukometne korake.

Uz veliki angažman trenera, onu bezuvjetnu roditeljsku podršku , imaju još jednog vjernog navijača koji ih prati na svim utakmicama. Imate pravo znati o kome je riječ- Brundimir je njegovo pravo ime i do sada nije propustio nijednu utakmicu, a nerijetko ga se može vidjeti i na treninzima. On je u ovoj rukometnoj ekipi vidio želju, volju, potencijal i podršku svih ljudi koji rade u Ženskom rukometnom klubu Sisak i stoga se nadamo kako ćete i vi vidjeti isto. Ako ne ovaj tjedan ili mjesec, onda sezonu koja uskoro dolazi …

Izvor: IT