U prepunoj sali Hotela Panonija sinoć su se okupile žene iz  znanstvenih, poduzetničkih, političkih, sportskih i kulturnih krugova na druženju u povodu Međunarodnog dana žena.

Tema večeri bila je „Jesmo li uistinu ravnopravne“, a sudjelovale su predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, saborska zastupnica Željka Josić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, dekanica Metalurškog fakulteta Zdenka Zovko Brodarac, lektorica Europske rukometne federacije Lidija Bojić Ćaćić i project manager Krunoslava Kosina Milutinović.

Svoja iskustva i razmišljanja na temu ravnopravnosti žena u poslu kojim se bave podijelile su pred punom dvoranom Hotela Panonija. Iznimno zanimljivo moderiranje i naglasak na vrlo važnim temama s kojima se žene svakodnevno susreću ostavili su utisak na posjetiteljice, pa su se tako mogli čuti komentari i pohvale za organizaciju ovakvog tipa druženja.

U ime organizatora, ispred Sisačko-moslavačke županije, sudionice i sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Ivan Celjak koji je također morao odgovoriti na pitanja o ravnopravnosti spolova pri čemu je istaknuo kako su žene vrlo vrijedne i ravnopravne suradnice, te kako strukturu zaposlenih u Županiji čini preko 70 % žena. Žene su pročelnice Upravnih odjela, one su ravnateljice, predsjednica županijske skupštine je žena, kao i niz drugih brojnih odgovornih funkcija koje žene obnašaju.

Obzirom na broj posjetiteljica, očito je u Sisku ova tema itekako dobro prihvaćena, a ostaje vidjeti hoće li sličnih susreta biti i u buduće.

Foto:smz.hr