Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Ove godine, obilježavanje Svjetskog dana zdravlja odvija se u doba borbe s corona virusom, tijekom trajanja pandemije.
U ovim teškim trenucima kad su se životi ljudi diljem svijeta u potpunosti promijenili i svi živimo izvanredne i neuobičajene situacije, a sve s ciljem da čuvamo sebe, svoje obitelji i ljude s kojima živimo, zasigurno puno bolje razumijemo važnost očuvanja zdravlja. Ono doista jest najveće bogatstvo!

Izvor: hzjz.hr
Foto: pixabay