KRENULA IZGRADNJA SREDIŠNJEG PAVILJONA

Postavljanjem kamena temeljca za središnji paviljon bolnice dr. Ivo Pedišić, u travnju 2018. godine, službeno je potvrđeno kako Sisačka bolnica kreće s ozbiljnim radovima na proširenju svoga kompleksa.
Središnji paviljon zamišljen kao zgrada sa oko 8400 m2 neto bolničkog prostora u koji će se smjestiti Objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica, laboratorij i hemodijaliza, bit će povezan zatvorenim hodnicima sa novom internom i zgradom kirurgije.
Na taj način značajno će se poboljšati zbrinjavanje hitnih bolesnika.

BOLNICA DOBIVA OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJEM

Objedinjeni hitni bolnički prijem koji za sada bolnica nema, zapravo će bit središnje mjesto za prijem, obradu i definitivno zbrinjavanje hitnih bolesnika bez obzira na uputnu dijagnozu.
Nakon brze trijaže kojom će se odrediti brzina hitnosti , obavit će se dijagnostička obrada u laboratoriju i odjelu radiologije, te svi potrebni specijalistički pregledi, ali sada bez dugotrajnoga obilaska između pojedinih bolničkih zgrada što je stvaralo neugodu i bolesnicima i osoblju. Nakon postavljanja kliničke dijagnoze nastavit će se liječenje u istoj zgradi u prostorima dnevne bolnice.

VELIKI DOBITAK ZA PACIJENTE
I DJELATNIKE

U razgovoru za naš portal, ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović istaknuo je : “Izgradnja središnjeg paviljona je veliki dobitak za sve bolesnike koji će dolazit i koji će se liječiti u našoj bolnici ali isto tako na taj način značajno ćemo poboljšati uvjete rade naših liječnika, medicinskih sestra i tehničara te drugog osoblja. Naši djelatnici radit će u novim suvremenim prostorima koji će u isto vrijeme biti opremljeni najmodernijom opremom i uređajima.

TIJEK RADOVA I NOVA PARKIRALIŠNA MJESTA

Radove izvodi Presoflex gradnja d.o.o. Iz Požege, a brzina kojom se izvode radovi izgradnje središnjeg paviljona je, ističu, zadovoljavajuća. Trenutno se izvode radovi na izgradnji energetskih kanala te elektro instalacija.  Radovi na parkiralištu uz vinogradsku ulicu  su završeni do asfaltiranja. Postavljeni su rubnjaci, kanalizacioni poklopci i slivničke rešetke. Parkiralište će imati pedeset parkirnih mjesta što će značajno poboljšati parkiranje i za zaposlenike ali i za bolesnike koji dolaze u bolnicu.

Asfaltiranje parkirališta se planira završiti do 22.06.2018., uz povoljne vremenske uvjete. Uz parkiralište  izvode se radovi priključka kompleksa bolnice na vodovodnu instalaciju. Također se izvode radovi na izgradnji instalacijskih kanala i nove trafostanice. Završeni su radovi pilotiranja na središnjem paviljonu te je također izvršen široki iskop s odvozom zemlje.

Iz Presoflex gradnje d.o.o. Ističu kako je otežano izvođenje radova prema terminskom planu zbog svakodnevnog pronalaska podzemnih instalacija, kanala, kanalizacije, toplovoda i sličnih instalacija koje se nalaze na mjestu gradnje. Loši vremenski uvjeti također uzrokuju raskorak radova zbog kojih su otežani iskopi u odnosu na plan.

ORGANIZACIJSKE PROMJENE ZA VRIJEME RADOVA

Ravnatelj Dujmenović ističe kako je organizacija rada u bolnici nešto promijenjena. U prvom redu izmješten je laboratorij u prostore gdje je ranije bio smješten odjel otorinolaringologije. Zbog velikog prometa kamiona unutar kruga bolnice, ograničeno je parkiranje za zaposlenike i bolesnike.
Svi odjeli i ambulante rade prema uobičajenom rasporedu tako da značajnih promjena u radu nema.

NOVI SMJER RADA

“Nova uprava bolnice nastoji dati novi smjer rada sisačke bolnice. Bolesnika moramo staviti na prvo mjesto i u centar svih događanja u bolnici. Nastojimo ubrzati dijagnostičku obradu, postaviti što prije dijagnozu i započeti sa liječenjem. U tijeku je priprema za raspisivanje natječaja za kupovinu uređaja za MR /magnetsku rezonacu/ i na taj način značajno poboljšati broj dijagnostičkih pretraga koje se obavljaju u našoj bolnici.
Isto tako važna nam je edukacija naših liječnika i med. sestara i tehničara i prema potrebama bolnice, naše djelatnike šaljemo u druge ustanove u Zagreb i Rijeku radi određenih edukacija koje mi koristimo u svakodnevnom radu.
Želja nam je da naši pacijenti budu zadovoljni, a u slučajevima kada je potrebna hitna dijagnostička obrada, brzi specijalistički pregled ili liječenje, a zbog nekih razloga to ne mogu ostvariti, molim sve pacijente da se jave direktno ravanatelju sa odgovarajućom dokumentacijom i naša uprava će to nastojati riješiti.” – ističe za kraj ravnatelj dr. Dujmenović.

Parkiralište za djelatnike

Siscia.hr