Ima li ljepše i veselije stvari od ljubavi u ovo božićno, blagdansko vrijeme! Upravo je takva vesela i razdragana atmosfera vladala u dvorani Kazališta 21.

U povodu dana Svetog Nikole 4. prosinca 2019. godine zajedničko druženje s djecom i njihovim roditeljima organizirala je Zaklada „Viktorija“. U sisačkom Kazalištu 21 održana je lutkarska predstava za djecu „O ljubavi, voću i povrću“ Gradskog kazališta Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine. Predstava progovara o ljubavima između voća i povrća u povrtnjaku i malom voćnjaku koji su se unatoč međusobnom nadmetanju i svađama naposljetku ipak zaljubili.
Nakon predstave djecu je prigodnim darovima razveselio i sam sveti Nikola.

Zaklada „Viktorija“ za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti osnovana je na inicijativu hrvatskih branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije s ciljem pružanja novčane potpore za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti. Jedna od aktivnosti zaklade je i osiguravanje smještaja za nužan boravak djece i članova njihovih obitelji u stanu u Zagrebu za vrijeme neophodnih pregleda i liječenja.
Ovo već tradicionalno druženje, koje Zaklada za svoje korisnike organizira drugu godinu za redom, inicirala je upraviteljica Zaklade Ivana Plavec. U obraćanju roditeljima upraviteljica je istaknula kako je ovo prigoda da se i u ovo predblagdansko vrijeme svi zajedno okupe i provedu vrijeme u druženju i razmjeni iskustava kako bi unaprijedili i proširili razinu usluga koje će doprinijeti rehabilitaciji malih korisnika u budućim Zakladnim programima i projektima koje planira provesti u 2020. godini.

Upraviteljica Zaklade je zaželjela svim korisnicima i njihovim obiteljima sretne božićne blagdane, puno zdravlja, veselja i ljubavi!

Izvor: I.P.