U Sisku će se 16. prosinca održati promocija knjige “Nismo same”. Knjigu će promovirati Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, zajedno sa svojim suradnicima.
Bit će to prilika za sve nas da se uključimo i djelujemo humanitarno svojom donacijom. Uslugama prijevoza na kemoterapiju služe se i oboljele stanovnice iz Sisačko – moslavačke županije.
Više o načinu na koji možete donirati pročitajte u članku koji slijedi.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same pozvala je u srijedu, 4. prosinca, građane da se donacijama ili kupnjom dizajnerskih majica, pridruže šestoj humanitarnoj akciji ”Nisi sama – ideš s nama!” kojom se ženama osigurava besplatan prijevoz taksijem na kemoterapiju.
Ova humanitarna akcija trajat će od 4. prosinca do 28. veljače 2020. godine.

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same i pokretačica projekta ”Nisi sama – ideš s nama!”, kazala je kako su im potrebna daljnja sredstva jer konstantno pristižu nove molbe za pomoć.
Također je istaknula kako je udruga već pomogla velikom broju oboljelih žena u vidu plaćanja računa za prijevoz, organizaciji prijevoza i slično, zahvalivši i taksistima koji besplatno vrše prijevoz pacijentica.

“Nažalost, u našem društvu nedostaje empatije. No kada se ljudi uključe u akciju, onda naše korisnice znaju da ne smiju odustati”, poručila je Kalogjera. Upozorila je i da neke žene taje bolest od obitelji i prijatelja, ali i od poslodavaca jer je, nažalost, ta bolest još uvijek stigmatizirana.

Za novo ruho novog ciklusa humanitarne akcije zaslužan je Juraj Zigman, jedan od najcjenjenijih hrvatskih modnih dizajnera.
Zigman je s veseljem dizajnirao novi vizualni identitet ovog humanitarnog projekta, a njegov dizajn nalazi se na majicama i hudicama čijom prodajom će se namaknuti nova sredstva za pomoć u prijevozu oboljelim ženama na liječenje.

Humanitarnoj akciji mogu se pridružiti svi građani, i to u trajanju od 4. prosinca do 28. veljače 2020., a svi koji to žele, mogu se pridružiti kupovinom majice (130 kuna) ili hudice ( 280 kuna), ali i ogrlice s novim zaštitnim znakom kampanje (70 kuna) koje je po Zigmanovom dizajnu izradila Lolina kućna manufaktura. Sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com, Facebook stranice udruge ili kupiti izravno na štandu u Avenue Mallu od 18. do 22. prosinca.
Projekt Nisi sama – ideš s nama pokrenut je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te uz podršku brojnih partnera, među kojima su Zaklada Solidarna, Zaklada Adris, Radio Taxi Zagreb, dm-drogerie markt, voda Cetina, Madison Consultinga te BiteMyStyle.
Donaciju je moguće uplatiti i na račun udruge IBAN: HR5524020061500066693 ili putem barkoda.

Izvor: Nismo same.com, Udruga Dobre priče
Foto: B. Blivajs/CROPIX