Vlada donijela odluku: država će nadoknaditi potraživanja za toplinsku energiju na potresom stradalim područjima


Država će isporučiteljima nadoknaditi potraživanja za toplinsku energiju isporučenu kućanstvima na potresom pogođenim područjima, odlučila je Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj 48. sjednici.
To se odnosi na tvrtke Cavallin, Plavi devet, Stambeni puls, Drvni centar Glina, Komunalno gospodarstvo Topusko, Top – Terme, A. V. – Sisak, VIN ele, te Stambena zgrada I.K. Sakcinskog 19a Sisak. Svi skupa, oni toplinom opskrbljuju 1269 kućanstava, a projicirani ukupni trošak računa za toplinsku energiju za razdoblje siječnja, veljače i ožujka 2021. godine procijenjen je na 1,3 milijuna kuna.
Njima će biti nadoknađena potraživanja za isporučenu toplinsku energiju u visini izdanih računa za razdoblje siječnja, veljače i ožujka 2021. godine krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije i to: Grada Petrinje; Grada Gline; Grada Siska; Grada Hrvatske Kostajnice; Općine Lekenik; Općine Sunja; Općine Donji Kukuruzari; Općine Majur; Općine Dvor; Općine Topusko; Općine Gvozd; Općine Jasenovac; Općine Hrvatska Dubica i Općine Martinska Ves, Općine Pokupsko i Općine Kravarsko.
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zaduženo je da nadoknadi potraživanja kupcima toplinske energije koji prijave potraživanja za isporučenu toplinsku energiju krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije u visini izdanih računa za razdoblje siječnja, veljače i ožujka 2021. godine.
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić podsjetio je na Vladin zaključak od 18. siječnja, kojim je HEP zadužen otpisati potraživanja nastala priključenjem zamjenskog objekta na elektroenergetsku mrežu, te drugih potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama za razdoblje siječnja, veljače i ožujka 2021. godine. Na temelju te odluke otpisani su troškovi HEP- Toplinarstva.

Izvor: vlada.gov.hr
Foto: pixabay