Lipanj je, trenutno koristite stari godišnji, u gradu se osjete sve veće vrućine, more se čini tako dalekim, nedostižnim. Možda imate više vremena pa na polovici godine razmatrate o nekim novim životnim navikama, a budući  su pred nama dugi i sunčani dani, priroda sve više privlači van.

Ako želite provesti dobro iskorišten godišnji odmor, razmislite o vlastitom tijelu i zdravlju, te svakodnevicu sjedenja u uredu zamijenite vježbanjem na otvorenom prostoru.

U gradu se na nekoliko lokacija može vježbati na otvorenom, a trenutno je najposjećenija Ciglanska graba i kupalište Zibel. Osim udisanja svježeg zraka, sunca i mira te besplatnog i svakodnevno dostupnog prostora koje u potpunosti zamjenjuje teretane, sada imate priliku svoje tijelo dovesti u formu prije odlaska na more 🙂

Kako bismo vas još dodatno potakli, donosimo nekoliko primjera kako vježbati na otvorenom.

Kroz Program 10-minutne vježbe, rekreativne vježbe poput sklekova, čučnjeva, vježbi za trbuh i noge, mogu pomoći da se osjećate svježije i spremnije za one malo “zahtjevnije”. Zahtjevnije bi svakako uključivale kružni trening u parku, vožnju biciklom, penjanje uz stepenice, trbušnjake, a za one vrlo odvažne, tu je poticaj na Street workout, najekstremniji oblik vježbanja gdje se koristi težina vlastitog tijela.

Ukoliko niste u dobroj formi, nakon početnog rastezanja i izbjegavanja upale mišića, možete se upustiti u 20-minutni hod ili trčanje.

Vježbanje na otvorenom ima mnogo prednosti, a ovo su samo neke od njih:

  • trošenje viška kalorija
  • oporavljanje organizma
  • smanjenje psihičke napetosti
  • jačanje fizičke izdržljivosti
  • ekonomičnost, besplatno treniranje

Vježbe mogu izvoditi i mlađe i starije osobe, a ako niste dovoljno samouvjereni da bi vježbe radili ispravno i sami, uvijek možete pozvati nekoga od prijatelja da vam se pridruži.

Pripazite da uz sebe uvijek imate dovoljno tekućine i izbjegavajte naravno visoke vrućine.

Vidimo se na jednom od poznatih sisačkih vježbališta na otvorenom!


Foto:Pixabay.com