I ove je godine iznimno velik broj hodočasnika posjetio u ponedjeljak, 15. kolovoza Svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću iskazujući štovanje Blaženoj Djevici Mariji i donoseći joj svoje molitve i zahvale.

Svetkovini je prethodila trodnevna duhovna obnova koju je predvodio fra Ante Vučković, profesor na KBF i u Sveučilištu u Splitu te plodonosan pisac i novinar. Prvoga dana trodnevnice naglasio je kako se Mariju štuje tako da se sluša i čini ono što kaže njezin sin, Isus. Tako smo narednih dana uz fra Antin poticaj promišljali o Isusovim riječima u raznim evanđeoskim odlomcima i susretima pojedinaca s Isusom.

Na sam blagdan u Svetištu je slavljeno 6 hodočasničkih misa. Jutarnje svete mise predslavili su domaći franjevci, fra Vjeran Lazić i fra Robert Ćibarić, a misom u 9 sati fra Ante Vučković je zaključio svoj boravak u Kloštar Ivaniću.

Svečanu svetu misu i procesiju s kipom Majke Milosrđa u 11 sati predvodio je varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. U procesiji i svetoj misi sudjelovali su članovi KUD-ova i brojnih civilnih udruga s našeg područja, kao i velik broj hodočasnika. U koncelebrirali su vlč. Branko Koretić iz susjedne župe u Ivanić-Gradu koji je sa svojim župljanima pješačio Majci Milosrđa, te domaći župnik i čuvar svetišta, fra Robert Ćibarić.

U homiliji biskup Mrzljak je okupljenim vjernicima uputio riječi podrške i pastirski poticaj da svatko promisli što danas za nas znači Marijino uznesenje na nebo, što možemo naučiti od Marije i kako to primijeniti te nastojati oko evanđeoskih kreposti u svojem svakodnevnom životu.Nakon mise uslijedio je tradicionalni ophod oko oltara.

U popodnevnim satima održano je Euharistijsko klanjanje. Popodnevnu svetu misu je predslavio fra Zvonimir Križanović, a večernju misu s procesijom oko crkve fra Franjo Vuk.
Program proslave završen je koncertom mladih Župe koji su izvodili marijanske pjesme.
Tijekom dana bio je dostupan velik broj svećenika za svetu ispovijed, a vjernici su imali priliku nabaviti svijeće i nabožne predmete s motivima Svetišta.