Učenice i učenici trećih razreda Osnovne škole 22. lipnja iz Siska nisu krili oduševljenje prekrasnim pogledom s vrha zgrade Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj ulici koju su danas posjetili zajedno sa svojim učiteljicama Sanjom Bastom i Renatom Milnović u sklopu predmeta Priroda i društvo.

Učenici su uživali u panoramskom pogledu na grad Sisak, a budući upravo uče o orijentaciji u prostoru bila je ovo odlična prilika za ponoviti gradivo o stranama svijeta, odnosno o promjeni vidokruga s obzirom na stajalište na kojem se nalaze. S vrha zgrade učenici su vidjeli rijeku Kupu, sisačku ljepoticu koja protječe središtem grada Siska, Most Gromova, Rimsku ulicu, željeznički i autobusni kolodvor i druge zgrade javne namjene kao i stambene zgrade. Posebno su uočili i veliku građevinsku dizalicu na gradilištu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

Učenike je nakon toga primio župan Ivan Celjak koji se u razgovoru s učenicama, učenicima i učiteljicama prisjetio svojih školskih dana, također u OŠ 22. lipnja Sisak, nakon čega ih je počastio slatkišima i pozvao ih da slobodno ponovno dođu i uživaju u panoramskom pogledu koji se pruža s vrha zgrade Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj ulici 28.