GLAZBENA ŠKOLA FRANA LHOTKE

U tijeku su upisi u nekoliko kategorija:

Predškolski program namijenjen je uzrastu od 5 do 8 godina i za glazbeni vrtić nije potrebno polagati prijamni ispit već je dovoljno da dijete pokazuje interes za glazbu.

Osnovnu glazbenu školu polaze učenici od 7 do 10 godina u vremenskom trajanju od 6 godina. Nastava se potpuno prilagođava obvezama redovnog osnovnoškolskog obrazovanja, tako su turnusi obrnuto od nastave u osnovnoj školi. 

Učenici koji upisuju prvi razred glazbene škole mogu upisati sljedeće instrumente: klavir, gitaru, tambure, violinu, violončelo, flautu, trubu, klarinet, saksofon, rog, trombon i harmoniku.

U Petrinji je moguće je upisati sljedeće instrumente: klavir, gitara, truba, klarinet, saksofon i rog.

Srednja glazbena škola
I. pripremni razred:

U prvi pripremni razred srednje glazbene škole upisuju se učenici koji u pravilu nisu pohađali osnovno glazbeno obrazovanje i program traje dvije godine.

“Programi koji se mogu upisati u prvi pripremni su: pjevač, saksofonist, klarinetist, rogist, trombonist i teoretičar. U prvi pripremni razred upisuju se u pravilu učenici od 10 do 15 godina starosti, a iznimku čine zanimanja: glazbenica pjevačica do navršene 20. godine života i glazbenik pjevač, do 22. godine života.

PRIJAVE I PRIJAMNI ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

Zbog ograničenog broja mogućeg upisa u Glazbenu školu polaže se prijamni ispit!

Prijave se vrše u tajništvu škole do 4.6.2018. godine, radnim danom od 8.00 do 15.00h ili na mail škole: gsfranalhotke@gmail.com

PRIJAVE I PRIJAMNI ZA SREDNJU ŠKOLU

Učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://www.upisi.hr .

“Participacija roditelja u sufinanciranju svih programa plaća se 1800,00 Kn godišnje u mjesečnim obrocima od 170,00 Kn, +100,00 Kn participacije pri upisu. Najam instrumenta naplaćuje se mjesečno 50,00 Kn. Glazbeni vrtić 850,00 Kn godišnje; 100,00 Kn mjesečno od listopada do svibnja +50,00 Kn pri upisu.”
Škola će osloboditi učenike plaćanja participacije i najma instrumenta čiji su roditelji primatelji dječjeg doplatka i za drugo dijete.
Više o upisima možete pročitati Ovdje.

Izvor: fran-lhotka.hr

Foto: pixabay.com; facebook.com/gsfranalhotke/