U organizaciji Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“ u četvrtak, 9. veljače 2023. godine, u prostoru Sisačke biskupije otvorena je izložba dječjih likovnih i literarnih radova „Blaženi Alojzije Stepinac“.

Izložba je aktivnost manifestacije „Stepinčeva večer“, posvećene blaženom Alojziju Stepincu, zaštitniku budaševske župe u kojoj ovaj udruga radi i okuplja djecu i mlade.
Na natječaj su stigla 24-ak literarna te 167 likovnih radova, podijeljenih u 3 kategorije (srednje škole, viši razredi osnovne škole i niži razredi osnovne škole).

Ove godine poziv organizatora upućen je prema katoličkim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj te osnovnim i srednjim školama koje se nalaze na području Sisačke biskupije.
Pozivu se odazvalo devetnaest osnovnih škola (Sisak, Zagreb, Popovača, Kloštar Ivanić, Graberje Ivanićko, Petrinja, Novska, Varaždin, Rijeka, Virovitica, Veliki Bukovec, Šibenik) te dvije srednje (Kutina i Sisak).
Događaj otvorenja okupio je djecu sudionike natječaja, njihove mentore i obitelji koje su ih došle podržati.

Izložbi su, uz djecu i mentore te članove njihovih obitelji prisustvovali i sisački biskup Vlado Košić, izaslanica župana SMŽ i predsjednica ZKUU SMŽ Ivanka Roksandić, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko i upravitelj župe u Budaševu vlč. Krešimir Bulić .

Nagrade su uručene najuspješnijim radovima u svim vrednovanim kategorijama, a povjerenstva su imala nimalo lagan zadatak.
Upravo je to u nekoliko navrata ponovio Željko Maljevac, predsjednik Prosudbenog povjerenstva za literarni izraz te glavni i odgovorni urednik NST-a koji je djeci uručio nagrade.

U kategoriji likovnih radova nagrade najuspješnijim radovima uručila je članica povjerenstva za likovni i literarni izraz Mia Slunjski.
Priznanja za pomoć i suradnju uručena su svima koji su pružili potporu u provedbi natječaja, članovima prosudbenih povjerenstava, budaševskoj župi i župniku Krešimiru Buliću, Katehetskom uredu Sisačke biskupije i s. Smilji Čirko, njegovoj predstojnici.

Predsjednica Udruge zahvalila je Zajednici kulturno-umjetničkih udruga SMŽ što financijski podupire aktivnosti Udruge.

Posebna zahvala ide Sisačkoj biskupiji i biskupu Vladi Košiću koji uvijek širom otvara vrata biskupije za aktivnosti Udruge kojima se promiče lik i djelo bl. Alojzija Stepinca, ali sve ostale aktivnosti kojima Udruga okuplja djecu i mlade promičući tradicijske vrijednosti i kulturnu baštinu zavičaja.