Dramska skupina „Glumci – župljani“ iz Budaševa gostovala je u nedjelju, 20.siječnja,  u Sunji. Za sve Sunjane izveli su dokumentarno – scenski prikaz pod naslovom „Život bl. Alojzija Stepinca“.
Domaćin budaševskim glumcima bila je Općina Sunja. Ovo je trinaesta po redu izvedba poučne i hvale vrijedne predstave koja vjerodostojno donosi presjek života blaženog Stepinca sa svim onim složenim i teškim trenutcima njegova života, prateći ga od najranije dječje dobi pa sve do nepravednog zatočeništva i mučeničke smrti u rodnom Krašiću.
Kao i kod svih dosadašnjih nastupa, nisu izostale riječi pohvale za kvalitetnu izvedbu glumaca u predstavi od strane gledatelja.
Glavnu ulogu, lik bl. Stepinca po trinaesti je puta vrlo dirljivo i realistično, utjelovio Siniša Medarić. Podjednako uspješni bili su i svi ostali sudionici, od najmlađih koji su osobito predano izveli scenu iz školskih dana Blaženika te dirnuli srca sunjske publike.
Važno je napomenuti kako dio glumaca u predstavi nosi narodne nošnje posavskog kraja te na taj način budaševski glumci, osim upoznavanja svekolike publike s likom i djelom bl. Stepinca, promoviraju i posavsku narodnu nošnju širom Sisačko – moslavačke županije, ali i šire, sve do Vukovara i Krašića.
Večerašnjom je izvedbom nastavljen uspješan niz nastupa glumaca iz Budaševa koji za cilj imaju isključivo promociju zaštitnika svoje župe, blaženog Alojzija Stepinca.
Posebna zahvala na dobrodošlici, od strane glumaca i župnika župe bl. Alojzija Stepinca, ide domaćinima iz Općine Sunja predvođenima gospodinom Ivicom Kozarićem.