U Martinskoj Vesi, u naselju Strelečko, počinje gradnja prvog dječjeg vrtića, rezultat je to danas potpisanog ugovora između Općine Martinska Ves i izvođača radova tvrtke Bauerelektro. Vrijednost radova iznosi oko 800.000 eura s PDV-om, a izgradnja vrtića, s iznosom od 580.000 eura, bit će financirana iz Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede dok će ostatak zajednički financirati Sisačko-moslavačka županija i Općina Martinska Ves.

Uz načelnika Općine Stjepana Ivoša i predstavnika izvođača radova, potpisivanju ugovora o izgradnji dječjeg vrtića prisustvovao je i župan Ivan Celjak koji je istaknuo kako je ovaj projekt rezultat još jedne dobre suradnje Vlade Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i jedinica lokalne samouprave.

Sisačko-moslavačka županija pružit će financijsku potporu projektu.

„Ovo je još jedan pokazatelj izvrsne suradnje Županije i Općine Martinska Ves koja se javila na mjeru 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede. Osim ovog projekata, Sisačko-moslavačka županija i Općina Martinska Ves surađuju i na izgradnji cestovne infrastrukture, na obnovi i modernizaciji cesta na području općine što je vidljivo svakom stanovniku općine Martinska Ves. Ove godine krećemo u izgradnju ceste na području Tišine Erdetske koja vodi do većeg broja OPG-ova, a od Tišine Erdetske spaja se na županijsku cestu što znači da u ovim situacijama, u kojima imamo visok vodostaj i oštećenje nasipa, rasterećujemo put od Tišine Erdetske preko Palanjka do Siska“, istaknuo je župan Celjak.

Načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš zahvalio je županu Ivanu Celjaku na financijskoj potpori Županije za izgradnju dječjeg vrtića.

„Vrtić bi trebao biti završen u roku godine dana tako da planiramo iduće godine u ovo vrijeme primiti prvu djecu u naš vrtić. Radi se o tri odgojne mješovite skupine u kojima će sve zajedno biti malo više od 30 djece. Trenutno u općini nemamo vrtić, nego se naši stanovnici snalaze na svakakve načine. Lokacija izgradnje vrtića je je Strelečko, 500 m od granice s gradom Siskom. Na toj lokaciji su sada dječje igralište, sprave i koš. Jako dobra lokacija, jer je na samom ulasku u Sisak tako da svi koji gravitiraju prema Sisku moći će lako ostaviti djecu i doći po njih nakon posla“, zaključio je Ivoš.

Župan Ivan Celjak i načelnik Stjepan Ivoš, zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste Stipom Šapinom, obišli su i nedavno sanirani most u Martinskoj Vesi. Vrijednost radova iznosila je 991 tisuću eura koji su financirani iz Fonda solidarnosti EU.