U izboru najboljih gradova 2018. u Hrvatskoj nažalost nema Siska


U četvrtak, 4. listopada, u Šibeniku su svečano proglašeni najbolji gradovi u Hrvatskoj u nekoliko kategorija. Nositelji ovog velikog projekta, koji se održao po prvi puta, su gradonačelnik.hr, Hanza media i Ipsos.

Ovo su najbolji gradovi u Hrvatskoj!

Krk, Sveta Nedelja i Varaždin najbolji su gradovi na području gospodarstva, Pag, Umag i Čakovec vodeći su gradovi u Hrvatskoj kada je u pitanju demografska i obrazovna politika, dok su Novigrad, Poreč i Dubrovnik proglašeni najboljim mjestima mjestima za život. Prvak u korištenju EU fondova je Grad Križevci, nagradu za Eco City dobilo je Jastrebarsko, a Smart City titula dodijeljena je Rijeci.

Velika svečanost proglašenja i dodjele najboljima održana je u šibenskom Amadria Parku, u sklopu  ‘Dana regionalnog razvoja i EU fondova’ koje organizira Ministarstvo regionalog razvoja i EU fondova. Upravo iz tog razloga je nagradu ‘Šampionu EU fondova’, Gradu Križevcu, dodijelila sama ministirica Gabrijela Žalac. Ministrica je istaknula kako će rezultati ovog projekta zasigurno potaknuti pozitivnu konkurenciju među gradovima i motivirati ih da još bolje rade u interesu svojih građana.

Koji su još gradovi ušli u najboljih 10 i u kojim sve kategorijama, provjerite na slijedećem linku: http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/ovo-su-najbolji-gradovi-u-hrvatskoj-2

 

Izvor: Gradonacelnik.hr