Aktivnostima koje je provela Udruga za brigu o djeci i mladima “Radost” u suradnji s budaševskom župom i osnovnom školom obilježen je 125. rođendan zaštitnika župe.

U petak, 5. svibnja 2023. u Budaševu je održan cvjetni korzo. Organizator ovog lijepog događanja bila je Udruga “Radost”. Cvjetna povorka prošla je središtem Budaševa, vodile su je članice PU Star Dance, a za njima su u raspjevanoj koloni šetali učenici nižih razreda iz Budaševa zajedno sa svojim učiteljicama, roditeljima i ostalim članovima obitelji te mještanima koji su ih došli vidjeti i podržati.
Prigodni program održan je na prostoru ispred crkve. Bilo je raspjevano i rasplesano. Uz budaševske mažoretkinje i učenike nižih razreda, program su obogatile i članice Udruge te učiteljice i učenice koje redovito sudjeluju u svim događanjima.

“Pogram je dio aktivnosti kojima zajednica obilježava 125. rođendan bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika budaševske župe.
„Sretni smo što smo nakon godina pandemije cvjetnu povorku, pjesmu i ples najmlađih vratili u naše Budaševo”, rekla je na kraju predsjednica Udruge Ljiljana Slunjski zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremi i provedbi ove lijepe i vesele aktivnosti.

U nedjelju 7.svibnja 2023.godine u holu OŠ Budaševo kulturno-umjetničkim programom u kojem su sudjelovali: KUD “Mijo Stuparić” Velila Ludina, ŽVS “Kraluž” KUD-a Posavina Budaševo, Folklorni ansambl Etno Siscia Sisak, KUD “Hrvatsko srce” Odra-Žabno i KUD “Hrastovička gora” Hrastovica Udruga “Radost” Budaševo, uz potporu Župe bl. Alojzija Stepinca  obilježila je 125.obljetnicu rođenja zaštitnika župe.
Programu je nazočila i u ime župana SMŽ sve prisutne pozdravila gospođa Ivanka Roksandić.
Bila je to prekrasna večer u Budaševu ispunjena pjesmom i plesom, bogatom tradicijskom baštinom koju su predstavili gosti programa.
Stepinac je neizmjerno volio svoj narod te sve ono što je jednom narodu važno, što narod čuva, voli i njeguje.
Zasigurno je ovo bio najljepši način da mu njegovi župljani čestitaju rođendan!