Tradicionalni uskrsni ručak i susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održan je u srijedu 28. ožujka u prostorima Caritasa u Sisku.

Uz biskupa, s korisnicima su se susreli i predsjednik Caritasa mons. Franjo Ćuk, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, župan sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i predstavnici Grada Siska, a na početku je sve okupljene pozdravila te posebno zahvalila brojnim donatorima ravnateljica Caritasa Kristina Radić.

 

Čestitajući okupljenim korisnicima i djelatnicima sisačkog Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs, biskup Košić je istaknuo kako je svaki čovjek potreban neke pomoći u svom životu, bilo one materijalne ili duhovne. „Često nam je važnija sućut, razumijevanje i prijateljstvo nego sam komad kruha. Ali onoliko koliko možemo, dužni smo jedni drugima pomoći. Na to poziva i sam naš Gospodin koji je za nas trpio, umro, uskrsnuo. Ta riječ da je On Uskrsnuo toliko je snažna i jaka da nam je svima nada i potpora u našim neprilikama i teškoćama, jer s njim uvijek imamo se nadati i na kraju pobjeđujemo. Naš Gospodin je rekao kako će uvijek biti siromaha. Rekao je to još prije više od dvije tisuće godina i teško da će ih biti manje ubuduće, ali zato je moguće nama da budemo bolji ljudi, imamo otvorene oči za one koji su u potrebi i da vidimo da su kraj nas. To nam je svima zadaća i neka nam u tome pomogne i ovo skoro slavlje Uskrsa“, poručio je biskup .

Pučka kuhinja trenutno svakodnevno skrbi za više od 170 korisnika od kojih su i brojne obitelji s djecom, dok je Caritas Biskupije za ovo uskrsno vrijeme pripremio i 2000 paketa s osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama, za više od 4000 korisnika. Paketi su složeni iz artikala prikupljenih u stalnim akcijama te darova donatora. Uz svoju redovitu djelatnost biskupijski Caritas u suradnji s Hrvatskim Caritasom uputio je ovoga mjeseca pomoć i stradalima od odrona zemlje i poplava u Hrvatskoj Kostajnici. Tako su obitelji koje su ostale bez svoga doma dobile jednokratnu novčanu pomoć ukupne vrijednosti od 56 000 kuna.

Izvor: biskupija-sisak.hr