Na radost naših najmlađih sugrađana sisačko-moslavački župan Ivan Celjak danas je svečano otvorio klizalište u središtu grada Gline koje je sada već tradicionalni poklon djeci Banovine.

„Treću godinu za redom Glinjankama, Glinjanima i djeci Banovine poklanjamo klizalište. Omogućujemo da djeca provode kvalitetno školske praznike, da uživaju u ledu i razonodi. Velika je sreća i radost ne samo djece nego i roditelja, baka i djedova, a kada su svi oni sretni i mi smo“ – izjavio je župan Ivan Celjak.

Postavljanje klizališta financirala je Sisačko-moslavačka županija putem Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, a klizalište će biti otvoreno u periodu zimskih školskih praznika, odnosno od 22. prosinca 2023. do 8. siječnja 2024. godine. Radno vrijeme klizališta je od 16 do 20 sati, a uz besplatan ulaz na klizalište, besplatno je i korištenje klizaljki.

Otvorenju klizališta u Glini nazočio je i gradonačelnik Ivan Janković koji je sa zadovoljstvom pozdravio ovu inicijativu Sisačko-moslavačke županije koja se savršeno uklapa u program „Advent u Glini“. Uz zahvalu Sisačko-moslavačkoj županiji što je i ove godine osigurala klizalište za glinsku djecu, gradonačelnik ističe kako klizalište svake godine unosi duh Božića i veselje u grad.

„Sretni smo i ponosni što smo u mogućnosti osigurati ljepše blagdane djeci koji žive i školuju se na području grada Gline. U Ini prepoznajemo važnost ulaganja u zajednicu i podupiremo inicijative bitne za razvoj i unaprjeđenje kvalitete života zajednice u kojoj djelujemo“ – izjavio je Igor Ibrahimpašić, rukovoditelj Rafinerijskih servisa INA Rafinerije nafte koja je financijski potpomogla realizaciju klizališta.

Uz samo klizalište organiziran je i Božićni sajam, a bogatu ponudu je na dan otvorenja obogatila naša vrsna kuharica Lucija Davidović koja je male i velike Glinjane počastila svojim delicijama.