Za djecu s teškoćama u razvoju ključno je da dobiju pravovremenu i kvalitetnu podršku. To čini razliku između prilike da ostvare svoj potencijal i života na margini društva.

Djeca s teškoćama bez pristupa uslugama stručnjaka nemaju odgovarajuću priliku za razvoj i sudjelovanje u životu svojih zajednica. Njihovi roditelji često se osjećaju usamljeno i trebaju podršku u brizi za djecu. S pandemijom i potresima ova se situacija pogoršala.Želimo podržati uvođenje i proširenje usluga dnevnog boravka i psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama.

I ove će se godine humanitarna utrka Mliječna staza odvijati na tisućama staza diljem Hrvatske! Uz aplikaciju atlasGO uključi se kad želiš i gdje želiš te trči, hodaj, vozi se… Nije najvažnija brzina već da svi zajedno što brže dođemo do cilja – podrške za djecu s teškoćama. U istim majicama, kilometar po kilometar, pretvarat ćemo teškoće u mogućnosti!

Utrka će se održati od 3. do 12. rujna 2021. u cijeloj Hrvatskoj.

Sredstva prikupljena putem Mliječne staze 2021. uložit će se u:

  • uspostavljanje i proširenje usluga dnevnog boravka za djecu s teškoćama
  • uvođenje grupne psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama
  • uvođenje kvalitetnih programa podrške za roditelje djece s teškoćama (Rastimo zajedno Plus).

Sredstva ćemo usmjeriti tamo gdje je najpotrebnije – u krajeve Hrvatske gdje usluge stručnjaka ne postoje ili ih nema dovoljno.

Izvor: unicef