Tijekom ponedjeljka i utorka Sisačko-moslavačka županija bila je domaćin 5. sastanka partnera projekta „InduCult2.0″


  1. sastanak projektnih partnera projekta InduCult2.0 u Sisku

Tijekom ponedjeljka i utorka Sisačko-moslavačka županija bila je domaćin 5. sastanka partnera projekta „InduCult2.0 – Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi“ kojeg provodi zajedno s još devet partnera iz 7 zemalja Središnje Europe – partnerima iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Češke, Poljske i Belgije.

Osim radnih sastanaka partneri su popratiti svoj dosadašnji rad i aktivnosti koje su proveli. Organiziran je i posjet uspješnim sisačkim tvrtkama poput Applied Ceramics i Euroart 93, Poduzetničkom inkubatoru PISAK, Kulinarskom institutu KUL IN te je organiziran i obilazak tvornice Segestica i broda Biokovo. Studijski posjet navedenim institucijama organiziran je kao primjer dobre prakse prenamjene industrijske baštine.

Projekt InduCult 2.0 – Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi financiran je sredstvima Europske unije iz programa Središnja Europa 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.268.520,60 eura, od čega je 16.548,04 eura osigurano proračunom projekta Sisačko-moslavačkoj županiji kao projektnom partneru.