Svibanj je mjesec posvećen majkama. Svibanj je Marijin mjesec. U njemu na osobit način častimo našu nebesku majku. Ustrajno molimo njezinu pomoć, zagovor i zaštitu. Obraćamo joj se prebirući zrnca krunice, u skrušenoj molitvi.

Druge nedjelje u svibnju slavimo i Majčin dan. Ovaj, po mnogima, najljepši mjesec u godini, posvećujemo upravo onima koje su nas donijele na svijet i koje nas vole najviše – našim dragim zemaljskim majkama.
Danas na poseban način zahvalimo za naše majke. Majka je jedna i nezamjenjiva. Majka je imenica koja doista nema zamjenicu. Sjetimo ih se znakom pažnje, molitvom, uspomenama kojima su zauvijek i na sasvim jedinstveni način obilježile naše djetinjstvo, odrastanje …. čitav život!

O majkama …..

“Majčino srce je bezdan u čijim ćeš dubinama uvijek jedno pronaći – spremnost na oprost.” – Honoré de Balzac

“Prirodno stanje majčinstva je nesebičnost. Kada postanete majka, više niste centar vlastitog svemira. Tu poziciju prepuštate svom djetetu.” – Stevie Wonder

“Ljudi su onakvi kakvima ih naprave njihove majke.” – Ralph Waldo Emerson

“Moja majka je najljepša žena koju sam ikada vidio. Sve što sam sada dugujem mojoj majci. Sav svoj uspjeh u životu pripisujem moralnoj, intelektualnoj i fizičkoj edukaciji koju sam primio od nje.” -George Washington

“Najvažnija stvar koju otac može učiniti prema svojoj djeci jeste da voli njihovu majku.” – Theodore Hesburgh

“Bog nije mogao biti na svakom mestu, pa je zato stvorio majke.” – jevrejska poslovica

“Majčina ljubav je gorivo koje omogućava ljudskom biću da uradi ono što je nemoguće.” – Marion C. Garretty

“Mala djevojčica je upitana gdje je njen dom. “Tamo gdje je moja majka”, odgovorila je.” – Keith L. Brooks

Izvor: pixabay, facebook, pinterest.com