Međunarodni dan muzeja 2018.

18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja, a ovogodišnja tema je „Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“.

Tim povodom Gradski muzej Sisak pripremio je zanimljiv program za posjetitelje, od 10 do 18 sati omogućen je besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima u Muzeju, a na raspolaganju  je i širok izbor publikacija po prigodnim cijenama.

Moći će se pogledati i zanimljive izložbe Fragmenti: Sisak od prapovijesti do suvremenosti,  Dječji svijet? Igračke iz kolekcije Politeo.

U 12 sati u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, održat će se promocija informativne mobilne aplikacije kojom se omogućuje građanima iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska, pregled djelatnosti koje muzejski odjeli pokrivaju, uvid u arheološka istraživanja koja se provode, stalni postav Muzeja, prikaz građe iz muzejskih zbirki, njegove publikacije te informacije o povijesti grada Siska.

Aplikacije ima mogućnost prikaza animiranih trodimenzionalnih modela sisačkih znamenitosti.

U 16 sati održat će se završnica edukativne akcije „Šikljom kroz povijest grada“ kada će djeca, sudionici akcije, pustiti šiklje izrađene na radionicama u rijeku Kupu. Završnica će se održati na početku šetnice Slavoljuba Slave Striegla (preko puta Gradske vijećnice).


Info: muzej-sisak.hr