U organizacija Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja od 21.4. do 23.4.2022. u Selcu i Crikvenici su održani tradicionalni susreti djece hrvatskih branitelja. Kao i svake godine na ovakvim susretima djeca su se prije svega družila i uspostavila nova prijateljstva, te u ovakvoj organizaciji održavaju spomen na domovinski rat, ali i natjecala u graničaru, odbojci, malom nogometu, play stationu, pikadu, stolnom nogometu, te sudjelovala u likovnim, pjevačkim radionicama i modeliranju.

Susrete je otvori gospodin Darko Nekić, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja, a na otvorenju su sudjelovali i pozdravili učesnike susreta, voditelje djece i djecu i predstavnik primorsko-goranske županije gospodin Goran Petrc i Predsjednik UHDDR gospodin Ante Martinac.

U ekipi Sisačko-moslavačke županije u organizaciji UHDDR sisačko-moslavačke županije i UHDDR T.O. Budaševo, uz djecu s Banovine bili su i mladi Budaševčani. Djeca od drugog do osmog razreda osnovne škole na Susrete djece hrvatskih branitelja išla su u pratnji članica Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa, s kojom UHDDR Budaševo uspješno surađuje.

Djeca iz Budaševa, njih 20 natjecala su se u više disciplina tijekom boravka na igrama. Djevojčice starijeg uzrasta (6. – 8. r. ) natjecale su se u igranju odbojke, a djevojčice mlađeg uzrasta (2. – 5. r.) sudjelovale su u igranju graničara.

Dječaci su se odlučili sudjelovati u disciplini Play Station. Bili su odlični te su osvojili i medalje.

Luka Linarić, 6. r. osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju, a Noa Kalman, 3. r. osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju.

Umorna i zadovoljna, s mnoštvom dojmova, djeca su se vratila kućama. Igre su bile prilika za neke nove susrete, prijateljstva i iskustva koja su dugo pamte.