Student prava poslao dirljivo pismo bivšoj profesorici fizike i poželio joj sretan Božić


Ivančica Vanja Žamarija prof.

Danas sam dobila ovu poruku koja mi je ispunila srce i uljepšala ovaj krasni Božić. Dobila sam priznanje svom radu i ne samo ja nego i moje kolege iz škole. Srce mi je prepuno ljubavi. Uvijek sam znala da mi je mjesto u razredu, a ovo je potvrda. Puno hvala Matej.


Poštovana profesorice, ne znam da li me se sjećate, predavali ste mi Fiziku u srednjoj školi, ne tako davno. Sa zakašnjenjem želim Vama sretan Božić i ugodne blagdane, te cijeloj Vašoj obitelji.

Ja sam kod Vas redovito imao 2 za ocjenu, pa će Vas možda iznenaditi, ali bih se volio pohvaliti da sam jedini na maturi položio fiziku. Ovim putem Vam se želim zahvaliti na Vašim predavanjima i načinu pristupa prema nama učenicima koji smo, blago rečeno, bili nestašni. Zbog profesora i profesorica poput Vas postao sam uspješan student prava.
Od srca Vam hvala na vašem trudu, zalaganju i pristupu prema nama učenicima čak i kada to nismo zaslužili svojim ponašanjem. ? Sada sam 4. godina. Ja nisam išao redovno na maturu s ostalima, već sam odlučio otići 2015. u Njemačku raditi. To sam i ostvario, ali kada sam vidio što je to fizički rad, brzo sam se vratio natrag i počeo se pripremati za maturu vanredno, tako da sam 2016. godine počeo sa fakultetom. Išao sam u Algebru na dodatne pripreme, moram priznati…kada sam vidio da mi je predavačica iz Matematike profesorica Mijić Goranka skoro sam u nesjvjest pao. Njoj sam također iznimno zahvalan. Naime moj prosjek iz škole je bio 3,04. Tako da sam morao jako dobro napisati maturu. Da budem iskren, ni danas ne znam zašto sam prijavio fiziku i biologiju kao predmete, ali i to sam prošao. I zadnji sat osvježavanja lista na stranici “postani student”, od 200 studenata koje su primali, jedan ispod prosječni učenik Matej Žarinčić je u zadnju minutu upao. Bio sam 200., dakle zadnji, ali sam na sreću upao. Kasnije postao i stipendist grada Siska. Zbog svega toga ja sve Vas prpfesore i profesorice koji ste mi pomogli na tom putu, koji zvuči gotovo nevjerojatno, biti ću Vam vječno zahvalan i čak i ako se ne vidimo na nekoj obljetnici, ja Vas nikad neću zaboraviti. Tko kaže da učenici Strukovne škole Sisak, ne mogu biti pravnici, liječnici, učitelji, profesori. Mi vaši bivši učenici to sve dugujemo Vama profesorima i profesoricama Strukovne škole.

Matej Žarinčić