Siščanin Ivan Celjak o obnovi i budućnosti grada Siska


Siščanin Ivan Celjak, zastupnik u Hrvatskom saboru proteklih 12 dana nije želio medijski istupati vezano uz temu potresa. Na naš upit rekao nam je da je puno korisniji i potrebniji na terenu među ljudima, te da će izjave ostati za vremena kad se situacija malo stabilizira.

Među volonterima na terenu, po skladištima i na obnavljanju porušenih dimnjaka i krovova, uz Siščane pomažu brojni građani iz cijele Hrvatske, a posebno su ponosni na pripadnike navijačkih skupina.

Aktivirali su se svi od vatrogasaca, HGSS-a, zdravstvenih djelatnika, policije, građevinaca, električara, susjeda… brojni građani priskaču jedni drugima u pomoć.

Premda saborski zastupnik, Celjak je od prvog dana među njima, a čitatelji su nam potvrdili kako je prvih dana jakih potresa s njima bio na parkiralištu i spavao u autu.

Danas je gostujući na N1 zahvalio svima na terenu koji pomažu, govorio je o sustavu, ali i budućnosti koju ovaj grad ima.

 

Na upit da prokomentira izjave lokalnih čelnika, odbio je uz obrazloženje da bi bilo puno korisnije da zajedno rješavaju probleme na terenu, nego što ovu tešku situaciju koriste u predizborne svrhe.

 

Sisak je nakon dugo dana zasjao sinoć u svjetlu baklji kojima su građani palivši ih duž šetnice i ranjenog starog mosta, željeli pokazati zahvalu svima koji su bili uz Sisak u teškim danima.

Foto: Dorijan Šipuš