Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima je obišao ambulantu Doma zdravlja SMŽ u sisačkom gradskoj četvrti Galdovo, gdje su u završnoj fazi radovi na obnovi i uređenju.
„Završili smo radove na uređenju ambulante Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Galdovu. Vrijednost radova je oko 83 000 €. Izvršili smo radove na unutarnjem uređenju podova, stropova, zidova… Promijenili smo unutarnju i vanjsku stolariju, uredili sanitarije. Ovi radovi su vrlo važni u cilju stvaranja kvalitetnijih uvjeta za pružanje zdravstvenih usluga u okviru primarne zdravstvene zaštite i ovi kvalitetniji uvjeti poslužit će, naravno, kako medicinskom i nemedicinskom osoblju, tako i pacijentima. Osim unutarnjeg uređenja, izvršili smo radove na vanjskom uređenju. Postavljene su klupe, napravljene staze, postavljeni koševi za smeće. Ono što nas očekuje u budućnosti je uklanjanje jednog objekta u kojem je bio spremnik za gorivo i na mjesto tog objekta doći će nadstrešnica. U ovaj objekt gravitira oko 6 900 pacijenata, što u našu ordinaciju opće medicine, što u našu ordinaciju dentalne medicine“, rekao je župan Celjak i dodao kako su u obnovljenoj zgradi dvije ordinacije opće medicine i dvije ordinacije dentalne medicine.

Stanovnica Galdova Danica Bogović: „Danas sam sretna, poseban mi je dan, zaista. Ovo što smo vidjeli je veliki napredak i za zdravstvo i za pacijente i za građane Galdova. Sve je lijepo uređeno i prilagođeno svakom pacijentu i građaninu.“

Ravnateljica Doma zdravlja SMŽ, Sanja Habek: „Ovo je samo jedna od lokacija u koje Županija ulaže jako velika financijska sredstva, da bi obnovila primarnu zdravstvenu zaštitu. Bilo je krajnje vrijeme da se izvrši ovakvo jedno ulaganje i jako nam je drago, jako smo zahvalni Županiji, što je prepoznala naše potrebe. Poznato je da sam Dom zdravlja nema financijskih sredstava da bi mogao ulagati na svojim lokacijama ovako velika i značajna sredstva i zbog toga naš osnivač, Sisačko-moslavačka županija sa županom na čelu, stvarno na gotovo svim lokacijama ovog trenutka ima neke od radova u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite.“

Uređivanje vanjske fasade i krova prijavit će se na javni poziv za poboljšanje energetske učinkovitosti, gdje Županija namjerava povući bespovratna sredstva.
Sisačko-moslavačka županija u ovome trenutku provodi i radove obnove i uređenja na ambulantama u Kratečkom, Capragu, Sunji, Jabukovcu i Dvoru uz ostale velike infrastrukturne projekte obnove zgrada bolnice i zgrada Doma zdravlja SMŽ u Sisku, Petrinji i Glini.

Trenutno se vrše najveća ulaganja u povijesti u zdravstveni sustav u SMŽ, kroz infrastrukturna ulaganja i kroz vrijednu medicinsku opremu koja je nedavno kupljena u vrijednosti 7.8 milijuna eura.