Siščanin Goran Beloglavec, inače po struci fizioterapeut, pozvan je u Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Goran će biti dio tima u međunarodnoj prijateljskoj utakmici između Portugala i Hrvatske 06. rujna 2018. te u utakmici UEFA lige nacije između Španjolske i Hrvatske 11. rujna 2018.

Tom prigodom razgovarali smo s njim i evo što nam je otkrio:

Recite našim čitateljima za početak nešto o sebi, gdje radite i od kada ste u svojoj profesiji vezani uz nogometaše?

Na početku bi želio istaknuti koliko volim Sisak i ponosim se što sam Sisčanin. Moj primjer pokazuje kako je moguće uspjeti u Lijepoj Našoj makar si iz manjeg grada samo treba imati jako čvrstu volju i želju za uspjehom!

Za vrijeme studiranja na Zdravstvenom veleučilištu, smjer Fiziterapija, počinjem volontirati u GNK Dinamu. Istovremeno uz volontiranje odrađujem pripravnički staž u KBC Sestre Milosrdnice. Svoja znanja nastavljam stjecati u prvoj momčadi NK Sesveta uz daljnje volontiranje u GNK Dinamo. Također sudjelujem u radu Hrvatskog nogometnog saveza obavljajući funkciju koordinatora fizioterapeuta svih mlađih dobnih skupina muških, ženskih i futsal selekcija kao i fizioterapeuta U21 reprezentacije. Nakon završetka studija redovito se usavršavam dodatnim edukacijama iz područja ortopedije, manualne medicine i fizioterapije.

Iz nogometne škole Dinama 2014. godine se priključujem prvoj momčadi GNK Dinama sve do kraja 2017. kad se nakon 8 godina u klubu okrećem individualnom radu s vrhunskim sportašima u HNL-u i Njemačkoj Bundesligi.

 

Paralelno početkom 2018. godine Ivica Olić i Nikica Jelavić otvaraju Biotrening centar u Zagrebu koji se bavi kondicijskom pripremom i rehabilitacijom sportaša gdje postajem voditelj poliklinike Biotrening.

S kim ste najviše surađivali, kakvi su naši nogometaši, posebice naše najveće nogometne zvijezde?

Tijekom rada u Dinamu i svim mladim selekcijama HNS-a upoznao sam puno kvalitetnih karaktera pa mi je malo teško nekoga posebno izdvojiti ali mogu reći da sam odbacio predrasude o nogometašima pa smo tako postali prijatelji i van nogometnih terena. Neki od njih su Josip Brekalo, El Arabi Hilal Soudani, Marko Pjaca, Marko Rog, Ante Čorić, Filip Benković, Borna Barišić, Domagoj Pavičić, Petar Bočkaj i još mnogi drugi. Mogu reći samo najbolje riječi o nogometašima, da su i oni ljudi od krvi i mesa spremni pomoći u svakoj prilici i ne prilici.

 

Ovo je velika čast ali i odgovornost za jednu mladu osobu biti dio tima koji pomaže našim dečkima tijekom utakmica, kako je do ovog poziva i suradnje došlo?

Do ovog poziva je došlo na preporuku glavnog liječnika Zorana Bahtijarevića i glavnog fizioterapeuta Nenada Krošnjara. Odazvao sam se sa velikim poštovanje da se pridružim A selekciji i pomognem koliko god mogu sa svojim znanjem i trudom. Izuzetna mi je čast biti dio Hrvatske Nogometne srebrne reprezentacije jer sam već dugi niz godina u sustavu HNS-a tj sudjelovao sam u svim mlađim reprezentacijama gdje sam prošao sa velikom većinom naših sadašnjih igrača A reprezentacije razne turnire i natjecanja koji su tada bili tek juniori, kadeti pa čak i pioniri kao što su Europsko prvenstvo U17 u Bugarskoj i Hrvatskoj te Svjetsko prvenstvo U20 u Turskoj i U17 u Čileu pa ih tako i većinu dosta dobro poznajem.

Imate li za kraj neki savjet za naše sportaše, kako se prilikom većih ozljeda ponašati? Na što treba paziti?

Ozljede su sastavni dio sporta i prema njima se treba odnositi odgovorno kada dođe do njih ali najbitnije je da se radi na prevenciji tih ozljeda a to će se postići dodatnim radom i strpljenjem koje je najbitnije u ovom sportu. Ne trebaju vam velika financijska sredstva za to nego jednostavno maksimalno iskoristite svoje slobodno vrijeme da se kvalitetno odmorite i posvetite problemima.

Za kraj moj savjet za sve sportaše i buduće nade pogotovo iz manjeg mjesta je da ne odustaju od svojih ciljeva i da rade dodatno individualno na svim svojim nedostacima jer ako se stvarno nešto želi i na tome se ustraje onda se može doći do tog cilja, nije lako ali je svakako moguće jer tako sam se i ja morao malo više iskazati da se istaknem i konstantno usavršavati u svom području da uspijem od volontiranja u Dinamu do poziva u A selekciju.

 

Goranu puno uspjeha i sreće dalje želimo u profesionalnoj karijeri, a mi ćemo i dalje s ponosom pratiti uspjehe naših Siščana.