Siščani u šoku scenom iz Sabora!


Oporba predvođena SDP-om nije željela glasati za 100% obnovu Siska, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije

Današnji prijedlog zakona kojim su zastupnici iz redova oporbe iscenirali napuštanje sabornice pokazali su izostanak političke odgovornosti i skretanje s glavne teme današnjeg zasjedanja a koji se trebao isključivo ticati obnove Siska, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Ovakav istup saborskih zastupnica i zastupnika u potpunosti je nejasan obzirom na SDP-ovu borbu oko vlasništva spornog amandmana i isticanja navodne zaslužnosti gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Zakon za koji su se kako sami ističu, borili, danas nisu podržali. Jesu li posrijedi unutarnja politička previranja u SDP-u nakon što je sinoć raspušten Zagrebački SDP na čelu s Marasom koji podržava gradonačelnicu Siska, Kristinu Ikić Baniček ?

Građani su zabrinuti, smatraju kako su politička prepucavanja na relaciji Grbin – Ikić Baniček u potpunosti njihove sudbine stavile u drugi plan, što se današnjim činom pokazalo točnim.
Navodna nakana izmjene zakona o plaćanju članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori u ovom trenutku iskorištena je od strane oporbe kako bi se izbjeglo glasanje nama važnog Zakona kojeg nisu proveli u svojoj režiji kako su zamislili, zašto je tome tako to znaju samo oni. Ističe jedan od zabrinutih građana koji još uvijek čeka svoj topli dom i zakon koji bi mu kako tvrdi značio početak novog života.

Zakon o obnovi potresom pogođenih područja tema je koja se danima provlači kroz medije i jedna od onih koje građani željno iščekuju, na žalost on je tek jedan od alata kojima započinje ovogodišnja kampanja gradonačelnice Ikić Baniček. Medijska popularnost i mogućnost manipulacije putem tih istih medija otkriva stvarne i jedine nakane gradonačelnice, zaključuje čitateljica.

Foto: novilist.hr, Jutarnji list