U subotu, 24. listopada, vjernici župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku, pohodili su grob vlč. Antuna Grahovara u Humu na Sutli ususret 30. godišnjici njegove mučeničke smrti. Dočekao ih je župnik domaćin, vlč. Josip Firšt. Pošto u se pomolili na grobu pokojnog župnika, usljedilo je misno slavlje koje je predvodio vlč. Firšt u koncelebraciji s vlč. Ivanom Grbešićem, župnikom iz Župe Pohoda BD Marije u Sisku te s vlč. Damirom Ivanekom, župnikom župe svetih Petra i Pavla u Prišlinu. Služio je đakon Rafael Mlinar iz Siska. Slavlju su uz domaće vjernike nazočili i članovi obitelji Grahovar.

Župnik domaćin je u propovijedi istaknuo da je tragična smrt svećenika Antuna Grahovara bila uvertira u nemile događaje ranih devedesetih. Na kraju slavlja župniku domaćinu je zahvalio na gostoprimstvu vlč. Grbešić istaknuvši kako se u smrti njegova prethodnika zrcali istina da je krv mučenika sjeme novih kršćana i glasnik proljeća vjere. Pošto su razmjenili simbolične darove, gosti iz Siska su obišli centar župe u Taborskom, a potom u Krapini i svetište Majke Božje Jeruzalemske. Svoj pohod hrvatskom Zagorju zaključili su posjetom muzeju krapinskog pračovjeka.

Na samu obljetnicu mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara, 9. studenoga, misno slavlje u crkvi Pohoda BD Marije na Viktorovcu u 18,00 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Izvor: I. G.