Nakon što je Komunalac d.o.o. putem svoje facebook stranice obavijestio građane o uvođenju naplate parkinga u Ulici Lipa, na Trgu hrvatskih branitelja (uz Gimnaziju), I.K.Sakcinskog (iza bivšeg T-coma) i Jurja Krićanića, te dodatnom uvođenju naplate parkinga subotom, nije dugo trebalo da se društvenim mrežama proširi ogorčenost i zabrinutost Siščana zbog ovog poteza.

Tenzije su se dodatno pojačale i zbog obavijesti o smanjenju vremenskog korištenja besplatnog parkinga na Gradskoj tržnici Sisak i to na samo jedan besplatan sat.

Kako ističu građani, problemi s parkiranjem u užem centru grada najveći su za stanare zgrada na navedenim lokacijama koji su i do sada jedva pronalazili parkirno mjesto, a sada će ga još morati i platiti. Neki kao razlog pak navode da se na taj način skupljaju sredstva kojima će bit otplaćivani gradski krediti, no kako oni još nisu došli na naplatu čini se nelogično da je to pravi razlog.

Brigu izražavaju i mali sisački obrtnici i vlasnici OPG-a koji žive od prodaje svojih usluga i proizvoda. Ovakva naplata parkinga sve više ljudi pogurat će prema trgovačkim centrima, sve više obrta ugasiti i „otjerati“ ljude iz centra grada  – stoji na društvenim mrežama.