Sisak ima svoj prvi ženski vaterpolski sastav


Vaterpolo klub Siscia će 15.5.2021.g. pamtiti kao dan u kojem su po prvi puta u povijesti kluba, a to znači u povijesti grada Siska kao i Sisačko-moslavačke županije, vaterpolistkinje Siscije nastupile u punom ženskom sastavu i to protiv VK Murse iz Osijeka.

Bilo je potrebno 26 godina od osnutka sisačkog vaterpolskog kluba kako bi se stvorili uvjeti za formiranje ženske vaterpolske sekcije, tako da će ovaj datum biti upisan zlatnim slovima u anale sisačkog športa. Iako bez velikog iskustva već u prvoj utakmici, sisačke sirene pokazale su da im ne manjka talenta i želje. Rezultat utakmice 12 : 7 protiv iskusne Murse je sve samo ne poraz i siščanke mogu biti ponosne na pokazanu igru i činjenicu da će baš one ostati upisane kao prve cure koje su branile boje VK Siscije i svoga grada.

Članice prvog ženskog sastava VK Siscie su: Dolores Barišić, Laura Dobrić, Paula Đukić, Stela Đukić, Lara Patricia Gagula, Laura Grgić, Lorena Grgić, Franka Krznarić, Riana Mrvelj, Leonora Pavlović, Lucija Pavlović , Petra Vrđuka i Katarina Tominac.

Zasluge za stručni rad i vođenje ženskog sastava preuzimaju treneri VK Siscije Ivan Vukmanović i Luka Voloder.

VK Siscia godinama uspješno nastupa u Prvenstvu RH i Kupu RH sa mlađim dobnim kategorijama dok je seniorski sastav u samom vrhu 1B jedinstvene hrvatske vaterpolske lige i ove sezone osvojili su 2. mjesto iza prvoplasiranih dubrovčana. Predsjednik kluba je Davor Čobanov, a tajnik Antonio Štampfel.

Sastav protiv VK Murse

Leonora Pavlović
Lucija Pavlović
Laura Grgić
Lorena Grgić
Laura Dobrić
Petra Vrđuka
Lara Patricia Gagula
Riana Mrvelj
Dolores Barišić