Robotičarke su odradile prvu etapu natjecanja i definirani su supertimovi gdje su u timu s Meksikom i Austrijom. Organizacija natjecanja je na visokom nivou. Natječu se države iz cijelog svijeta.

Sisačke robotičarke, Sara i Ema Tatić, Sara Terman i Gabrijela Jozić, polaznice Centra za tehničku kulturu Sisak i učenice OŠ Braća Bobetko nalaze se u Sidneyu gdje se do 7. srpnja održava Svjetsko natjecanje u robotici. Djevojke će se natjecati u kategoriji On Stage.
Uoči natjecanja prezentirale su svoje znanje i robote u hrvatskom klubu “Kralj Tomislav” gdje je za hrvatsku zajednicu u Sydneyu organizirana proslava Dana državnosti Republike Hrvatske.
Riječ je o jednom od najpoznatijih robotičkih natjecanja u svijetu. Robotika svake godine okuplja sve više interesenata, stoga nije iznenađujuće da je na natjecanju na kojem su izborile plasman za odlazak u Sydney, nastupilo oko 200 predškolaca i osnovnoškolaca u 104 prijavljene ekipe i 13 različitih kategorija.
Dodajmo ovome da su djevojke obzirom na ovaj veliki uspjeh ovo godine povodom Dana grada dobile Pohvalu Grada Siska za osobite rezultate u djelovanju na području tehničke kulture – robotike. Sretno curama u Sydneyu.